ANASAYFA arrow right Yaşam

Canlı müzik yapan tüm işletmelerde özel güvenlik olmalı

YAYINLAMA: 06 Ekim 2022 / 21.51
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2022 / 21.51
Ankara’da müzisyen cinyetinin takipçisi olacaklarını belirten Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, “Onur Şener’i katleden şahısların adaletli bir şekilde yargılanmaları ve gerekli cezayı almalarını istiyoruz. Çünkü bu şahıslar geride bir yetim çocuk bıraktı” dedi.

Ankara’da bir eğlence mekânında üç kişi istedikleri şarkıyı bilmediği gerekçesiyle çıkan tartışmanın ardından müzisyen Onur Şener’i öldürdü. Gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrolle serbest bırakıldı

Müzisyen Onur Şener’in öldürülmesinin tüm müzisyenleri derinden üzdüğünü belirten Onurlu, “Müzisyen ve sanatçıların can güvenliğinin olmadığını daha önce de yetkililere defalarca bildirmiştik. 5188 Sayılı Kanunla özel güvenliklerin canlı müzik yapan tüm işletmelerde olması gerekiyor. İşletme sahipleri çok paralar kazanırken, bir özel güvenlik görevlisi tutamayacaksa kapatsınlar. Özel güvenliğin yanı sıra canlı müzik yapan işletmelerde, müzikholde, barlarda, düğün salonlarında mutlaka x ray cihazı olmalı. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine genelge göndererek müzikholde, barlarda, düğün salonlarında yani canlı müzik yapılan tüm işletmelere özel güvenlik görevlisi zorunluğu getirilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.

Kimlik Bildirim Kanunu uygulanmalı

Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu’nun hukuk danışmanlarının sürecin takipçisi olacağını sözlerine ekleyen Onurlu Kimlik Bildirim Kanunu’nun uygulanması gerektiğini söyledi. “Daha önce düğünlerde maganda kurşunuyla hayatını kaybeden müzisyenler oldu. Onur kardeşimizin öldürülmesi kamuoyunda konuşuluyor ama bundan 3 ay önce Muğla’nın Milas ilçesinde bir kız solist sahnede öldürüldü ve gölette atılıyor, fakat olayla ilgili kamuoyunda ve gerekli mercilerden hiçbir açıklama yok. Hatta Eskişehir’de 7 yıl önce yine bir müzisyen istek parça nedeniyle öldürüldü. Cezaların caydırıcı olması gerektiğini defalarca dile getirmemize karşın dinleyen yok” eleştirisini yaptı.

Suçlulara caydırıcı cezalar verilmezse başka olaylar yaşanmaya devam edecek

Kanunda boşlukların olduğunu ve cezaların caydırıcı olmadığına dikkat çeken Türkiye Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Onurlu, konuşmasını şu cümlelerle bitirdi: “Suçlulara caydırıcı cezalar verilmezse başka olaylar yaşanmaya devam edecek. Müzisyenlere kimlik bildirimleri, sigortasız çalışmaması ve canlı müzik yapılan işletmelerde özel güvenlik görevlisi zorunluluğu getirilmesi lazım. Özel güvenlik görevlisi tutmayan işletmelere ruhsat verilmesin. Yangın merdiveni nasıl zorunlu ise özel güvenlik ve X-ray cihazı da zorunlu olmalı.” Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *