ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Canlı hayvan satışında yüzde on ucuzlama tespit edildi

Canlı hayvan satışında yüzde on ucuzlama tespit edildi
YAYINLAMA: 09 Ekim 2020 / 13.42
GÜNCELLEME: 09 Ekim 2020 / 13.42
Et sıkıntısı giderildi, piyasaya 23 ton et sürüldü

Son bir haftadır şehrimizde görülen et sıkıntısının giderilmesi için ilgililer tarafından yoğun bir çaba harcanıyor. Halkın etsiz kalmaması için önceki günlerde belediye tarafından hayvan kesimi yaptırılarak kasaplara dağıtıldı. Son gelişmeler hakkında bilgilerine başvurduğumuz Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ şunları söyledi:

“Dün şehre 23 ton et verdik. Bugün de aynı miktarı vereceğiz. Şehrimizin günlük et ihtiyacı 10 tondur. Biz hergün 10.5 ton eti piyasaya sürüyoruz. Erkek hayvan çıkışını yasakladığımız bir haftalık süre içinde canlı hayvan fiyatlarında yüzde 10 bir ucuzlama oldu. Önümüzdeki günlerde bunun yüzde 25’e kadar çıkmasını bekliyoruz.

Önceki gün 282 küçük baş hayvan, 54 büyükbaş hayvan kesilerek kasaplara dağıtıldı. Dün de 133 baş küçük hayvan 34 baş büyük hayvan kesimi yapılarak soğuk hava deposuna konuldu. Üreticiyi ve tüketiciyi mağdur duruma düşürmeyecek bir satış fiyatı tespiti için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki hafta içinde et fiyatını tesbpt ederek açıklayacağız. Canlı olarak 23 ton hayvan kestirdik. Bunlardan yüzde 45 randıman alıyoruz”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *