ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Canlı hayvan ihracat mevsimi başladı

Canlı hayvan ihracat mevsimi başladı
YAYINLAMA: 01 Şubat 2021 / 14.04
GÜNCELLEME: 01 Şubat 2021 / 14.04

Yükleme işi Küsket yakınında yapılacak. Vagon temini, tartı ve gümrükleme işleriyle ilgili bir toplantı yapıldı. Yurt dışına canlı hayvan ihracatı dünden itibaren başladı. Hayvan ihracatının başlaması dolayısıyla il yetkilileri, belediye temsilcileri, gümrük görevlileri, veteriner ve sıkıyönetim yedililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda vagon temini, gümrükleme işlemleri, tartı ve çıkış kapılarında meydana gelecek sorunların ortadan kaldırılmasıyla ilgili tedbirler üzerinde duruldu. Belediye ve Ticaret Odası hayvan ihracat mevsiminin açılması dolayısıyla birer bildiri yayınlayarak nasıl çalışılacağı konusunda bilgi verdi.

Canlı hayvan ihracatı mevsiminin açılması üzerine Gümrük ve Tekel Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığın müşterek tedbirler almaya başlamışlardır. Bu tedbirlerden olarak ilimizden Güneydoğu ülkelerine yapılacak ihraç mallarının gümrükleme işlemleri şehrimizde tamamlanacak Gümrük işlemleri tamamlanan maddeler Öncüpınar ve Habur Gümrük kapısından transit geçiş yapacaklardır.

İhracat işlemlerini yürütmek ve hızlandırmak amacıyla, Veteriner işleri Genel Müdürlüğü ilimize Ramazan güden, Ahmet Baş ve Yunus Serin isimli 3 veteriner hekim atamıştır. Bu hekimler göreve başlayıncaya kadar Kahramanmaraş ilinden görevlendirilen Hüseyin Bülbül, Adana ilinden görevlendirilen Formdun Bölgen ve Malatya ilinden görevlendirilen Nedim Şahingil, ihracat işlemlerini çalışmaları yürütecektir.

İllimiz et kombinasınca son üç ay içerisinde toplam olarak 2810 büyükbaş ve 24214 adet küçükbaş hayvan kesimi yapılmış, toplam olarak 570835 kg. et üretilmiştir. Şahıslar namına yapılan kesimlerden kombine toplam olarak 9.792.295 lira kazanç elde etmiş ve bu kazançtan Belediye hissesi olarak 2,5 milyon lira Belediyeye aktarılmıştır. Ayrıca, kombine ihracat için 4621 baş küçük ve büyükbaş hayvan kesimi yaparak 107466 kg et üretmiş ve bu kesimden 3.428.140 lira kesim geliri elde edilmiştir.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *