ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Canlı hayvan fiyatları her gün düşüyor kasaplardaki fiyatlar değişmiyor

Canlı hayvan fiyatları her gün düşüyor kasaplardaki fiyatlar değişmiyor
YAYINLAMA: 26 Aralık 2022 / 17.08
GÜNCELLEME: 26 Aralık 2022 / 17.08
İlgilileri nasıl uyarsak acaba?

Halk soruyor: Hayvan fiyatı yükselirken hemen zam, düşerken ilgililer neden ses çıkarmıyor?

Bir süre önce yaptığımız yayında, şehrimizde 90 binden fazla koyunun bulunduğunu hayvan besleyenlerin ağıllara hayvan başına günde 15 lira ödediklerini, hayvanların beslenmelerinin büyük sorun olduğunu bildirmiştik. Şehrimizin hayvan ihracat merkezi durumunda bulunması yüzünden biriken koyunların ihracı için ihracat mevsiminin uzatılması istenmişti.

Hayvan besicilerinin sorununa bir süre önce Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası da eğilerek durumu ilgili bakanlıklara ulaştırmıştı. Vali Fikret Koçak ise soruna daha önce el atmış ve çözüm yolları için ilgili bakanlıklara önerilerde bulunmuştu.

Gazetemizi ziyaret eden ve telefonla görüşen vatandaşlar son haftalarda canlı hayvan fiyatlarında büyük düşüşler görüldüğünü, et fiyatlarının ise aynen kaldığını ifade ile ilgilileri uyarmamızı istediler. Edinilen bilgilere göre yaz aylarında kilosu 320-330 liradan satılan erkek koyunun kilosu ise bugün 300-330 liradan satılıyor.

Vatandaşlar soruyor: “Hayvan fiyatları yükselirken hemen zam yapılıyor, fiyatlar düştüğü halde et fiyatları niçin indirilmiyor? Belediye ne rayiç verirse versin, etin kilosu kasapta hala 700 liradır. Bu haksız bir kazanç değil mi?”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *