ANASAYFA arrow right Güncel

Canan Kaftancıoğlu, yargı kararlarıyla yıldırılmaya çalışılıyor

Canan Kaftancıoğlu, yargı kararlarıyla yıldırılmaya çalışılıyor
YAYINLAMA: 13 Mayıs 2022 / 21.05
GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2022 / 21.05
CHP Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği siyasi yasak ve hapis cezası ile cezalandırılması kararına sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla tepki gösterdi.

Kararın siyasi olduğunun altını çizen İl Başkanı Uçar, kararı veren mahkeme heyetinin daha önce toplumun geniş kesimlerinde tepkiye neden olan kararların altında da imzası olduğuna  dikkat çekerek, iktidar yargı sopasıyla bizlere boyun eğdireceğini zannediyorsa yanılıyor, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili boyun eğmez diyerek , İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanında olduklarını söyledi. CHP İl Başkanı Uçar’ın açıklamaları şöyle;

“2019 yerel seçimlerinde iktidarın bileğini büken İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu yargı kararlarıyla yıldırılmaya çalışılıyor. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili iktidarın hukuk tanımaz, yasakçı anlayışına boyun eğmedi , eğmeyecek. İstanbul İl Başkanımız sayın Canan Kaftancıoğlu hakkındaki karara imza atan mahkeme üyeleri daha önce Anayasa Mahkemesinin milletvekilimiz Enis Berberoğlu hakkında verilen tahliye kararını uygulamama, Sözcü Gazetesi Davası, Gazeteci Can Dündar’ın malvarlığına el konulmasına ilişkin karar, Gazeteci Can Coşkun’a verilen hapis cezası gibi birçok kararın altında imzaları bulunuyor. İktidar mensupları koltuklarını korumak, toplumsal muhalefeti sindirmek ve gözdağı vermek için hukuku ve adaleti askıya almaya devam ediyor. Çetelere, mafyalara, uyuşturucu tacirlerine, tacizcilere, tecavüzcülere, çocuk katillerine dokunmayan iktidar, yargı yoluyla toplumsal muhalefete parmak sallamaya devam ediyor. İstanbul İl Başkanımız yıllar öncesinde yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle cezalandırılıyor. Bu karar emsal alınırsa TBMM’deki iktidar partisi milletvekilleri, geçmişte ve şimdi bakanlık yapan birçok kişi siyasi yasaklı olmalıdır. Geçmişte Fetöye meclis kürsüsünden , sosyal medya paylaşımlarından övgüler dizen AKP’liler ilk başta hesap vermelidir. İktidar İstanbul seçimleri kaybetmenin hıncını almayı hesaplıyor ancak bu yanlış hesap Bağdat’tan değil, sandıktan dönecek. Cumhuriyet Halk Partililer iktidarın bu zorbalıklarına asla boyun eğmeyecek.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *