ANASAYFA arrow right Güncel

Camilerin geçmiş dönemdeki elektrik borçları silinmeli

Camilerin geçmiş dönemdeki elektrik borçları silinmeli
YAYINLAMA: 07 Ağustos 2020 / 20.52
GÜNCELLEME: 07 Ağustos 2020 / 21.17
Caminin aydınlanma giderlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından karşılandığını ancak ısınma giderlerinin karşılanmadığını söyleyen Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz, “Camilerin geçmiş dönemdeki elektrik borçları silinmeli, aydınlatma ve ısıtma aynı sayaçta olmalı veya her camiye elektrik kullanımı için belli bir kilovatı verilebilir” diye konuşma yaptı. 

Diyanet İşleri Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı camilerde 2 elektrik sayacı aboneliği bulunduğunu belirten Deniz, “Camilerimizin birçoğunda ısıtma-soğutmadan kaynaklı ödenmemiş elektrik faturası borçları birikmesi söz konusudur. Özellikle 30 bin, 50 bin, 90 bin ve daha fazla elektrik borcu bulunan camilerimiz var. Bu faturaların zamanında ödenemeyişinden dolayı elektriği kesilen veya kesilmesi tehdidi ile alakalı sıkıntılı durumlar yaşanmaktadır. Bu husus maalesef son yıllarda cemaat vatandaş arasında tartışmalara kavgalara sebep olmakta ve başkanlığımızın itibarına gölge düşürmektedir. Camiye ibadet etmek için gelen vatandaşlarımızdan ısınma giderleri için para talep edilmesi asla etik bir davranış değil” şeklinde açıklamada bulundu.

Din görevlisinin ve cemaatinin birikmiş bahse konu faturaları ödeme imkanları olmadığından en azından bir sefere mahsus olmak kaydıyla bu borçlarının silinmesi veya bir şekilde ödenmesinin sağlanması gerektiğini kaydeden Başkan Deniz, “Mevcut birikmiş faturalar ödendikten sonra gerekirse camilerimizin metrekaresi dikkate alınarak her camiye KW saat olarak bir limit belirlemek suretiyle, limitten fazla kullanımlar ücretlendirilerek personel ve cemaatin tasarrufu da kontrol edilmiş olacak ve böylece her ay yaşanan elektrik faturasını kim ödeyecek, nasıl ödenecek problemi de ortadan kalkmış olacaktır. Özellikle belirlenecek limitin simgesel olmaması tam tersine ihtiyaca hitap etmesi göz ardı edilmemeli” dedi.

Mil Diyanet Sen Gaziantep İl Başkanı Atıf Deniz, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Cami ve Kur'an kurslarımızın elektrik, doğalgaz giderleri için ayrılan ödeneğin zamanında gönderilmesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda olduğu gibi merkezi ödeneğinin sağlanması sorunu çözecektir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu konuya çok acil bir çözüm bulması noktasında mutlaka diğer devlet kurumlarına sağlanan elektrik giderleri ödeneği camilerimiz ve Kur'an kurslarımızın da ısınma giderlerinin dahil edilmesi elzemdir. Hiçbir kurumda elektrik faturaları camilerimizde olduğu gibi vatandaşlardan toplanan para ile ödenmemektedir. Bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması en büyük arzumuzdur. Cami cemaatinin sürekli haklı olarak “Yahu biz bu camiye ibadet için geliyoruz neden elektrik parasını devlet ödemiyor” diye serzenişte bulunmalarını engellemek için bu konuda gerekli adımların atılmasını istiyoruz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *