ANASAYFA arrow right Güncel

Camideki biber gazlı müdahaleyi, AKP kongrelerinin fotoğrafını paylaşarak eleştiren mülteciye sınır dışı kararı

Camideki biber gazlı müdahaleyi, AKP kongrelerinin fotoğrafını paylaşarak eleştiren mülteciye sınır dışı kararı
YAYINLAMA: 05 Mayıs 2021 / 14.39
GÜNCELLEME: 05 Mayıs 2021 / 14.39
AKP kongrelerini eleştiren Suriyeli mülteci 'halkı kin ve nefrete sevk etmekle' suçlandı.

Kendilerini Furkan Vakfı gönülleri olarak tanıtan gruba camide biber gazlı müdahaleyi AKP’nin kongre görüntüleri ile eleştiren mülteci Munip Ali hakkında 'sınır dışı' kararı verildi.

Antep’te Furkan Vakfı üyelerinin itikaf ibadeti sırasında camide biber gazlı müdahele sonrası gözaltına alınmasını eleştiren Suriyeli mülteci Munip Ali gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Ali hakkında,'sınır dışı edilme' kararı verildi.

AKP KONGRELERİNİ PAYLAŞMAK SUÇ SAYILDI

Camideki müdahaleyi AKP kongre görüntülerini paylaşarak eleştiren Ali'nin, "Bu manzara ne Filistin'de ne de Mescid-i Aksa'da Bu utanç verici olayı nerede olduğunu biliyormusunuz? Bir Müslümanların ülkesi iddia ettikleri gibi, #Türkiye_Gaziantep Suriye'de Beşar Esad'ın askerleri, Allah'ın evlerinde dua eden namaz kılan Müslümanlar aynısını yapıyordu" paylaşımı nedeniyle suçlandığı belirtildi. AKP kongresine gidenlerin görüntüsünü paylaşan Ali'nin, "Ama AKP kongre gidersek durumlar böyle" ifadeleri de suçlama konusu yapıldı.

'HALKI KİN VE NEFRETE SEVK' SUÇLAMASI

MA'ya bilgi veren Ali’nin avukatı Meral Kaban, müvekkiline 'Halkı kin ve nefrete sevk etmek, alenen tahrik etmekle' suçlandığını aktardı. Ali hakkında 'sınır dışı edilme' kararı verildiğini belirten Kaban, müvekkilinin Çiğli Geri Gönderme Merkezi’ne götürüleceğini paylaştı.

Kaban, müvekkilinin paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve alınan 'hukuksuz' karara itirazlarda bulunacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *