ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışanların refah düzeyi nasıl yükseltilecek?

Çalışanların refah düzeyi nasıl yükseltilecek?
YAYINLAMA: 27 Mayıs 2021 / 14.43
GÜNCELLEME: 27 Mayıs 2021 / 14.43
İktidara talip siyasi partilerin, çalışanların sorunlarını çözmeye yönelik projeleri ortaya koyması gerektiğini ifade eden Genel-İş Sendikası 9. Nolu Şube Başkanı Nihat Bencan, işsizliğin her geçen gün arttığını çalışanların sürekli yoksullaştığı ve gelir dağılımındaki adaletsizliğin hızla artığını ve asgari ücretin çok komik düzeyde olduğunu vurguladı.

Yaklaşık üç yıldan bu yana devam eden koalisyon hükümeti döneminde çalışanların beklentilerine yanıt verilmediğini ve sorunlara kalıcı çözüm getirilmediğini belirten Bencan, “Türkiye nüfusunun üçte birini temsil eden, milli gelire çok büyük katkı sunan çalışanların ekonomik krizden daha fazla etkilenmemesi için siyasi partilerin projesi nedir? Yeni İş Kanunu, Grev ve Lokavt Kanunu’nun günümüz koşullarına ve ILO standartlarına uygun olacak şekilde düzenlenmesi temel isteğimiz.

Ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle yaklaşık 2 milyon insan işsiz kaldı, bir o kadar çalışanın da kayıt dışına itilerek ucuz çalıştırılmakta, devletin ve SKK kumrularının gelirinde büyük düşüş sağlandığı gözlemlenmektedir.

Hükümete talip siyasi partilerin istihdam artırıcı planı, projesi yatırımları neler olacak? Kayıt dışı işçi çalıştırmayı önleyebilecekler mi? Buna karşı gerekli önlemi alarak yeni iş imkanları yaratabilecekler mi? Yatırım yapmak isteyenlerin alacağı kredilere faiz indirimi uygulanacak mı? Yine yatırımların önünü açan yasal düzenlemeler yapılacak mı, bu konulardaki projeleri nedir açıklamalarını istiyoruz” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *