ANASAYFA arrow right Güncel

Çalışanların özlük ve mali hakları çözüme kavuşturulamadı

Çalışanların özlük ve mali hakları çözüme kavuşturulamadı
YAYINLAMA: 20 Mayıs 2022 / 13.28
GÜNCELLEME: 20 Mayıs 2022 / 13.28
Bir sosyal güvenlik çalışanına yaklaşık 2 bin 900 vatandaşın düştüğü hatırlatan Tük Büro Sen Gaziantep Şube Başkanı Atilla Özbay, “Bu çerçeveden bakıldığında, kurumumuzda ki personel yetersizliğinin de had safhaya ulaştığı görülecek. Kurum çalışanlarımızın bu kadar iş yükü altında ezildiği bir dönemde özlük hakları mali hakları toplu sözleşme masalarında maalesef çözüme kavuşturulamadı” ifadelerine yer verdi.

Özbay, “17 Nisan 2021 tarihinde yapılan Sosyal güvenlik Kurumu ile Türkiye Vakıflar Bankası arasında üç yıllık imzalanan promosyon anlaşmasının üzerinden henüz bir yıl geçmesine rağmen, memurlarımızın yüksek enflasyon altında ezilmesi nedeniyle, banka promosyonu ödemelerinin güncellenmesine yönelik taleplerimizi içeren ve ülkemizin dört bir yanından gelen dilekçelerimizi, Kurum Başkanlığına hep birlikte sunacağız. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının bu konudaki talepleri net. Kurum ve ilgili banka promosyon konusunda daha fazla sosyal güvenlik çalışanları da mağdur etmemeli. Aksi takdirde sosyal güvenlik çalışanları olarak ilgili banka ile yol arkadaşlığımızı sonlandırma yoluna gidilecek” dedi.

“Dün toplu sözleşme masasında eylem kararı alamayanların bugün eylem kararı almaları bu itibarla manidar” diyen Başkan Özbay, “Oysa sözleşme masasında 5 + 7 maaş artışına imza atanlar henüz toplu sözleşme hükümleri yürürlüğe girmeden 2022 yılının ocak ayındaki enflasyon farkıyla yüzleşmek zorunda kaldı. Diğer taraftan 666 sayılı kanun hükmünde kararname ile ikramiyeleri, mesai ücretleri ve havuz paraları gibi mali hakları elinden alınan çalışanlarımız için eylem kararı alamayanların yine bugün tiyatro oynamaya kalktıkları görülüyor” açıklamasında bulundu.

Enflasyon farkları, aylık olarak ödenmeli ve toplu sözleşmeler yıllık yapılmalı

Türk Büro Sen olarak enflasyon farklarının toplu sözleşme sürecinden önce olduğu gibi toplu görüşmeler dönemindeki gibi aylık olarak ödenmesini ve toplu sözleşmelerin yıllık olarak yapılmasını talep ettiklerini sözlerine ekleyen Türk Büro Sen Gaziantep Şube Başkanı Atilla Özbay, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “

Yine bizler 3600 ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesini, sözleşmelilerin bir an önce kadroya geçirilmesini, hak ettikleri tarihten itibaren dört ay geçtiği halde asaletleri tasdik edilmeyen sosyal güvenlik çalışanlarının asaletlerinin de derhal tasdik edilmesini ve yine bizler bugün kamuya alımlarda mülakatın kaldırılmasını talep ediyoruz. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları şunu iyi bilmelidirler ki kendilerini yok sayan, hiçbir zaman gerçek anlamda eylem yapabilme özgürlüğünü kendinde bulmayanların Ağustos böceği misali bugün sahte eylem ve tiyatro propagandalarını katılmayacaklarını düşünüyoruz.

Bu vesileyle Türk Büro Sen olarak sosyal güvenlik çalışanlarımızın dün de bugün de ve yarın da yanlarında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.” Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *