ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışanların kurtuluşu örgütlenmeden geçer

Çalışanların kurtuluşu örgütlenmeden geçer
YAYINLAMA: 22 Ekim 2020 / 18.49
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2020 / 18.49
Çalışanlar arasında süren sağ sol ayrımının artık sona ermesi gerektiğini ifade eden EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt “Tüm emekçilerin birleşmesi ve sermayeye karşı güç birliği yapması şart. Kurtuluşu ancak bu şekilde başarabilir” dedi.

Sol sağ kelimelerinin son 20 yıldan buyana iyice dejenere olduğunu ifade eden Bozkurt, artık bölünme değil birleşmenin zamanı geldiğini belirterek, “Sermaye ayrım yapmadan sömürüyor. Her dönemden çok özellikli şu dönemde emekçilerin artık sağ-sol aynmı yerine birleşmeleri gerek. Yıllardır emekçiler arasında sağ-sol ayrımı yapılarak suni bölünmeler ile karşı karşıya getirildi. Suni bölünmelerin ortadan kaldırılması gerek. Bu anlamda EMEP gerekli çalışmayı yapıyor. Sermaye sağ sol ayrımı yapmadan emekçiye saldınyor. Bunun önlenmesine karşı koymanın tek yolu birleşmektir” dedi.

Mevcut hükümetin IMF’nin programlarını uyguladığını hatırlatan Bozkurt, “IMF programlannm bu kadar rahat ve kolay uygulanmasının nedeni emekçilerin kendi aralarında bölünmesinden kaynaklanıyor. Söz ve karar sahibi olmamalarından kaynaklanıyor. Bu nedenle solda birlikten ziyade biz tüm emekçilerin birleşmesinden ve sermayeye karşı güç birliği yapmasından yanayız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *