ANASAYFA arrow right Yaşam

Çalışanlar tehdide, baskıya boyun eğecek durumda değil

Çalışanlar tehdide, baskıya boyun eğecek durumda değil
YAYINLAMA: 31 Ağustos 2021 / 21.07
GÜNCELLEME: 31 Ağustos 2021 / 21.36
Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erol, “Artık memur sırtındaki kamburu atacak bu sarı sendikadan kurtulacak” şeklinde konuştu

Başkan Erol, “Kamu çalışanları için bıçak kemiğe dayanmadı, saplandı. Çalışanlar tehdide baskıya boyun eğecek durumda değil. Kamu çalışanları artık satılmaktan bıktı, tehditten yönetici baskılarından usandı. Yandaşlığınızdan nefret etti. Artık memur sizden kurtulacak hiç kimse sizi kurtaramayacak ve hep birlikte gideceksiniz, bu utancınızla yaşamaya mahkûm olacaksınız” ifadelerine yer verdi.

“Yetkili sendika Memur Sen, taleplerimiz olmasına rağmen yine önceki toplu sözleşmelerde olduğu gibi en ufak bir direnç dahi göstermeden memuru masada satmayı tercih etmiştir” diyen Erol, “Memuru yine hayal kırıklığına uğratmış memura ihanet etmiştir. Sendikal hareketin literatüründe ‘Sarı sendika’ diye bir kavram vardır ve bu kavram siyasal literatürede girmiş bir kavramdır. Yani iktidardan ve sermayeden yana olan sendika demek” diye konuşma gerçekleştirdi.

Renklerin dili olduğunu, mavinin özgürlük, kırmızının eşitlik ve beyazın ise kardeşlik anlamına geldiğini vurgulayan Erol, “Sarı ise sendikal literatürde ihanetin rengidir ve bu siyasette de böyledir. Kamu çalışanları arasında örgütlü olan işte böyle bir sendika var. Adı Memur Sen hükümetin ve yandaş yöneticilerin sayesinde bir milyondan fazla üyesi olan ve tüm iş kollarında yetkili olan sendika sarı sendika. Peki bu sarı sendika nasıl oluyor da her sözleşme döneminde üyelerini tüm kamu çalışanlarını sürekli sattığı halde bu kadar üyeye sahip olabiliyor” sorusunu sordu.

Mobbing olaylarına değinen Başkan Erol, “Mobbing ya da ‘Bezdiri’ bir grup insanın bir kimseye ya da bir guruba bir topluluğa psikolojik şiddet uygulaması baskı yapması, taciz etmesi anlamına gelir. İşte bu sarı sendikanın hormonlu bir şekilde büyümesinin sebebi; yandaşları ile birlikte kamu çalışanlarına yıllardır uyguladıkları mobbinğdir. Bunun nasıl olduğunu görmek için bu sarı sendikanın geçmişine bakmak yeterli” tespitini yaptı.

Türk Tarım Orman Sen Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erol, konuşmasını şöyle tamamladı: “2002’de yaklaşık 41 bin üyesiyle en küçük sendika olan Memur-Sen bugün 1 milyon üyeye sahip en büyük sendika. Aynı iktidar döneminde sürekli büyüyen iki yılda bir her sözleşmede aynı hükümet ile masaya oturan ve her defasında memuru satan sattıkça daha çok büyüyen bir sendika olması nasıl büyüdüğünün en net göstergesidir. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplu sözleşmede bu sarı sendika yine aynı tiyatroyu sergiledi istediği zam oranın yarısını bile bulmayan hükümetin teklifine yine hiç itiraz etmeden kayıtsız şartsız evet dedi ve memuru yine sattı. Can çıkar huy çıkmazmış, bu sarı sendika satmanın huylusudur. Bir defa daha patronun adamı olduklarını gösterdiler. Nasıl olsa hükümetimiz, müdürlerimiz arkamızda memurlar baskı ile mobbng ile yine üyeliklerini devam ettirirler diye düşündükleri için satmakta hiç tereddüt etmiyorlar. Ama yanılıyorlar.” Özer Karınca

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *