ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışanlar meydanlara çıkmaya hazırlanıyor

Çalışanlar meydanlara çıkmaya hazırlanıyor
YAYINLAMA: 31 Ekim 2022 / 16.37
GÜNCELLEME: 31 Ekim 2022 / 16.37
Türkiye Kamu Sen’e üye memurlar Şehitler abidesi önünde Stant açarak Ankara’da hükümet ile sendikacılar arasındaki toplu görüşmeye destek amaçlı açıklama yaptı.

Kamu çalışanları ile hükümet arasında toplu görüşmeler devam ederken, sendika üyeleri imza kampanyası başlattı. Kamu çalışanları toplu görüşmelerin tıkanması halinde bunun sorumlusunun hükümet olacağını belirterek, siyasi iradenin meydanlarda verdiği sözü yerine getirmesini istedi.

Toplu görüşmede askeri geçim standardı esas alınmalı

Türkiye kamu Sen’e üye çalışanlar Şehitler abidesi önünde Stant açarak görüşmelere destek amacıyla imza kampanyası başlattı. Kamu-sen il temsilcisi Mehmet kılıç bir açıklama yaparak, konfederasyon olarak sekiz iş kolunda sözleşme yapmakla yetkili olduklarını, görüşmeleri konfederasyon başkanları Bircan Akyılmaz’ın yürüttüğünü açıkladı. Görüşmelerde hükümetten öncelikle 2003 yılındaki kazanılmış hakların verilmesinin talep edildiğini, toplu görüşme sürecinin belirlenecek ücrette asgari geçim standardının esas alınacağı bir sisteme geçilmesi için fırsat olduğunu söyleyen Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

Açlık grevini göze aldılar

“Ülkemizde en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Türkiye Kamu-sen, kamu çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi amacıyla mücadelesini büyük bir gayret ve ciddiyetle sürdürmektedir. Toplu görüşme sürecinin tıkanması halinde bunun sorumlusu siyasi irade olacaktır. Siyasi iradenin meydanlarda verdiği sözleri kendilerine yine meydanlarda hatırlatacağınız. Bu nedenle Türkiye Kamu-sen, tüm kentlerden Ankara’ya yürüyüş başlatacaktır. Bölgesel toplu görüşmeye destek mitingleri yapılacaktır. İllerde toplu görüşme takip çadırları kurulacak. Ankara’da toplu görüşme takip merkezi oluşturulacak. Nihai olarak toplu görüşme masasında kamu çalışanlarının hakları ile ilgili olumlu bir gelişme sağlanmaması halinde kamu çalışanlarının üretim gücüne dayalı radikal eylem ve açlık grevleri yapılacaktır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *