ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışanlar, hükümeti protesto etti

Çalışanlar, hükümeti protesto etti
YAYINLAMA: 17 Eylül 2021 / 14.14
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2021 / 14.14
AKP’nin tüm toplum kesimine verdiği sözü unutarak bildiği yolda yürümeyi tercih ettiğini ifade eden Emek Platformu üyeleri, hükümetin çalışanların taleplerine kulak vermek yerine inat ve ısrarla IMF ve Dünya Bankası’nın çalışanlar için yıkım olan programını eski hükümetlere rahmet okutacak şekilde uyguladığını kaydetti.

DİSK, Türk İş, Hak-İş ve KESK’in oluşturduğu Emek Platformu temsilcileri ile bu sendikalara bağlı çalışanlar, dün Atatürk Anıtı önünde toplanarak hükümetin tutumunu protesto etti. Hükümetin zorunlu tasarruf fonu kesintileri konusundaki planını kabul etmediklerini söyleyen Emek Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Şahinler, planın çifte standartlı, adaletsiz ve haksız uygulama olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet yetkilileri, seçim beyannamesinde ve hükümet programında, eski hükümetlerin uyguladığı programların sosyal boyutlarınım olmadığını, kendi hükümetlerinin ise bu yönde kararlı olduklarını her fırsatta açıkladılar.

Tasarruf Teşvik Fonundaki biriken paralarınızın ödenmesi için kaynak olmadığını belirten hükümet yetkilileri diğer taraftan batık bankalara, faizcilere vurgunculara kaynak aktarmaya devam ediyor. Bu uygulamanın en son örneği ise 10 milyon emekçinin alacağına denk düşen parayı Kamuran Çörtük’ün Bayındır Bank’ını kurtarmak için en küçük tereddüt göstermeden kaynak aktardılar. Emek Platformu olarak talebimiz açık ve nettir. Çalışanların birikimlerinin toplamı yani anapara ve nemaların 1 Haziran 2000 tarihli döviz kuruna bağlanarak ve piyasa rayiçleri üzerinde nemalandırılarak hak sahiplerine derhal ve nakden ödenmesini istiyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *