ANASAYFA arrow right Ekonomi

Çalışanlar gittikleri illerde zor şartlarda geçiniyorlar

Çalışanlar gittikleri illerde zor şartlarda geçiniyorlar
YAYINLAMA: 21 Eylül 2020 / 18.16
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2020 / 18.44
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüklerinde çalışan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçileri, geçici süreyle bulunduğu illerden farklı illere zorunlu olarak görevlendirdi

Geçici görevlendirmelerin çalışanları mağdur ettiğini, motivasyonu bozduğunu ve çalışma ortamına zarar verdiğini açıklayan Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, “Geçici görevlendirmenin bir an önce durdurulmasını, iptal edilmesini veya zorunlu tayin talebinin ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Sarıca, “Bölgemizde Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Mardin illerindeki çalışan Göç idaresi çalışanları Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından uzak yerlere geçici göreve tabi tutmakta. Bu insanlar mevcut olduğu yerlerde bile asgari ücretle geçimlerini çok zor şartlar altında devam ettirme mücadelesi verirken, uzak yerlere gittiklerinde çok zor hayat şartlar altında hayatlarını sürdürüyorlar” ifadelerini kullandı.

Göç idaresi çalışanlarının mağdur edilmemesi gerekiyor

Geçici görevlendirmelerin tamamen kaldırılmasını ve zorunlu tayin taleplerinin durdurulmasını isteyen Sarıca “Arkadaşlarımız gerçekten çok zor şartlar altında bu süreci yönettiler. Ailelerine, sağlıklarından fedakarlık yaparak bu işi göğüslediler. Geçici koruma altında olanların daha rahat bir ortamda yaşadıklarını görüyoruz. O nedenle bu konuların tekrar değerlendirilmesi, mağduriyetlerin giderilmesi lazım. Yani Göç idaresi çalışanlarının mağdur edilmemesi gerekiyor” dedi.

İl içerisindeki kurumlarda çalıştırılabilirler

Koop İş Sendikası Gaziantep Şube Başkanı ve Türk İş İl Temsilcisi Mehmet Akif Sarıca, İl Göç İdarelerinde ki yoğunluğun devam ettiğine dikkat çekerken, konuşmasını şu cümlelerle tamamladı: “Suriyelerde bir azalma söz konusu değil, yoğunluk devam ediyor. İşçiler, il içerisinde kurumlarda çalıştırılabilir ama Kars, Ağrı, Edirne gibi uzak mesafedeki illerde geçici görevle çalıştırılması çalışma ortamına, aile yapısına, sağlıklarına psikolojilerine zarar veriyor. Çalışanların bu sorununu çözmek için Türk İş, olarak her türlü adımları attık, atıyoruz. Herkesin mahallindeki kurum ve kuruluşlarda hizmetlerinden istifa edilerek çalışma hayatlarına devam etmelerini arzu ediyoruz.” Hüseyin Karataş 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *