ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çalışanlar Ankara’ya yürüyecek

Çalışanlar Ankara’ya yürüyecek
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2020 / 17.13
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2020 / 17.13

DİSK ve KESK tarafından, sendikal örgütlenme, İş Güvencesi Yasası, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve savaşa karşı adalet ve barış için Ankara’ya yürüyüş başlıyor. Yürüyüşün Gaziantep, Edirne, Denizli, Samsun ve Diyarbakır çıkışlı olarak, 5 güzergahtan yapılacağı ifade edildi. Ankara’ya varıncaya kadar illerden katılım sağlanacağı ifade edildi.

Ankara’ya düzenlenecek yürüyüşle ilgili bir toplantı düzenleyen DİSK Gaziantep Bölge Temsilcisi ve Tekstil Sendikası Şubesi Başkanı Muzaffer Subaşı, yürümeye mecbur kaldıklarını belirterek, işçi, köylü, esnaf ve memurun sesini Ankara’ya duyurmaya kararlı olduklarının bilinmesini istedi. Subaşı bu amaçla, DİSK' in aldığı karar ve KESK’in aktif destek verdiği, ülkemizin birçok bölgesinden Ankara’ya başlayacak olan yürüyüşler çerçevesinde; Gaziantep'ten 7 Kasım’da başlayacak olan yürüyüşe 50 kişinin katılacağını, yürüyüşçüler ve yürüyüşçüleri uğurlamaya gelenlerin 7 Kasım günü saat 09:00’da Demokrasi Meydanı’nda toplanacaklarını açıkladı. Burada yürüyüşün amacı ve yürüyüş güzergahı hakkında bilgi vereceklerini belirten Subaşı, Demokrasi Meydanı’ndan, DİSK ve KESK pankartları ve anons aracı ile birlikte çıkılarak İstasyon Caddesi’nden, Şehitkamil Belediyesi önünden, Çetinkaya Kavşağı’ndan İpek Yolu’na çıkılacağını, İpekyol’da otobüslere binileceğini, Organize Sanayi Bölgesi girişinde otobüslerden inilerek sanayi bölgesinden yaya olarak geçileceğini kaydetti.

Kahramanmaraş yol ayırımında tekrar otobüslere binilerek, Adana’ya hareket edilmesiyle yürüyüşün Gaziantep bölümünün tamamlanmış olacağını kaydeden Muzaffer Subaşı Adana, Mersin, Niğde’de katılacak yürüyüşçülerle, 9 Kasım’da Ankara’da olunacağını ve yürüyüşün büyük bir mitingle sona ereceğini kaydetti. DİSK olarak, halkın tüm kesimlerini bu yürüyüşe destek vermeye çağırdıklarını söyleyen Subaşı, çünkü DİSK ve KESK olarak herkesin sorunlarını dile getirmek ve Ankara’yı uyarmak için yürüdüklerini bildirdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *