ANASAYFA arrow right Güncel

Çalışanlar adına büyük kazanımlar elde edildi

Çalışanlar adına büyük kazanımlar elde edildi
YAYINLAMA: 08 Eylül 2021 / 21.13
GÜNCELLEME: 08 Eylül 2021 / 21.13
Bayındır Memur Sen Gaziantep İl Başkanı Yahya Bilici, “Özellikle tapudaki personelin tek unvan adı altında toplanarak yeni bir unvan verilmesi ve Tapu ve Kadastro çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesi gibi büyük kazanımlar elde edildi” şeklinde konuştu.

Maaş ve özlük haklarındaki adaletsizlik çözülecek

Tapu Müdürlüklerinde çalışan personel tek unvana geçeceğini maaş ve özlük haklarındaki adaletsizlik çözüleceğini ifade eden Bilici, “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne ücretleri döner sermayeden karşılanmak üzere Personel alımı yapılacaktır. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personeline döner sermayeden pay alacaklar. Tapu Müdürlükleri personeli için fazla çalışma ücreti yıllık 400 saat ve 4 katına çıkarılmıştır. Tapu, kadastro ve bölge müdürlüğü çalışanlarına koruyucu giyim malzemesi verilecektir. AFAD ve Arama Kurtarma Teknisyenlerinin iş riski zammı 900 puana yükseltilmiştir. AFAD Müdürlüklerinde fazla çalışma ücreti 4 katına çıkarıldı” dedi.

AFAD Müdürlüklerinde araç kullananlara ilave ücret 125 TL ödeneceğini kaydeden Bilici, “AFAD çalışanları toplu taşıma araçlarından ücretsiz yaralanacaktır. AFAD Personeline yiyecek yardımı ve koruyucu giyim malzemesi verilecektir. Karayolları Genel Müdürlüğünde fazla çalışma ücreti yıllık 300 saat ve 4 katına çıkarılmıştır. Karayolları Müdürlüklerinde seyyar görev tazminat ödemesi yapılacaktır. Karayollarında Şube Şefi olarak Görevlendirilen kişilere aylık ilave 125 TL ücret ödenecektir. Karayolları çalışanlarına karla mücadele tazminatı ödenecek” açıklamasını yaptı.

Bayındır Memur Sen Gaziantep İl Başkanı Yahya Bilici, konuşmasını şu sözcüklerle bitirdi: “Karayolları Genel Müdürlüğünde Araç Kullananlara İlave 125 TL ücret ödemesi yapılacaktır. Karayolları personeline koruyucu giyim malzemesi verilecektir. Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerine gelen ihbar ve şikayetler sonucu fazla mesai yapan çevre ve şehircilik personeline yıllık 300 saat ve 4 katına çıkarılmıştır. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarına Araç Kullanmaları halinde aylık İlave 125 TL ücret ödenecek. Çevre ve şehircilik personeline koruyucu giyim malzemesi verilecek. İller Bankası personeline koruyucu giyim malzemesi ve DAP, GAP, KOP, DOKAP, TOKİ, personeline koruyucu giyim malzemesi verilecek.” Hüseyin Karataş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21-27 Ağustos tarihleri arasında vaka artışının bir önceki haftaya göre en çok artan iller arasında Gaziantep’in olduğunu söyledi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *