ANASAYFA arrow right Güncel

Çalışan gazeteciler destek bekliyor

Çalışan gazeteciler destek bekliyor
YAYINLAMA: 10 Ocak 2021 / 20.08
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2021 / 20.12
DEVA Partisi Gaziantep İl Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Ahmet Aslan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Medya alanında çalışmaya gazete aboneliği ile başladığını vurgulayan Aslan bu nedenle çalışan gazetecilerin ve gazetelerin yaşadığı sorunların farkında olduğunu belirtti.

Aslan, yazılı ve görsel medyanın her alanında emek vermiş biri olarak 10 Ocak’ta yayınlanan pek çok mesajın samimiyetten uzak olduğunu ifade etti.

Özde değil sözde destek veriyorlar

Basın özgürlüğü ve çalışan gazetecilerle ilgili olarak yapılan açıklamaların samimiyetten uzak olduğunu vurgulayan Aslan “Çalışan gazetecilerle ilgili yapılan açıklamaların özde değil sözde olduğunu biliyoruz. Kimse samimi olarak gazetecilerin haber ve çalışma özgürlüğünden yana değil. Gazeteciler ve basın dünyası iyi dileklerle, süslü cümlelerle ayakta kalmıyor maalesef. Bu konu ile ilgili açıklama yapanların kaç yerel gazeteye abonelik ve reklam desteği verdiğini merak ediyorum. Üç gündür atılan destek tweetleri hazırlanan basın açıklamaları kadar abone, reklam desteği gelmiş olsa gazeteciler mali özgürlük anlamında nefes almış olacaklar ama kuru açıklamalarla sorunlar görmezden geliniyor” dedi.

Özgür ve bağımsız basından yanayız

DEVA Partisi olarak basın özgürlüğünü demokrasinin temel taşlarından ve güvencelerinden biri olarak gördüklerini ifade eden Aslan, “özgür ve çoğulcu bir kamuoyunun inşasında temel yapı olarak basın özgürlüğünü görüyoruz. Medyayı, toplumun iktidarı ve uygulamalarını denetleme aracı olarak kabul ediyoruz. Bu aracın güçlü, özgür, bağımsız ve tarafsızlığına inanıyoruz. Bu yönüyle basın ve basın çalışanlarına ulusal ve yerel anlamda gelen her türlü baskının, telefonun, ricanın ve tehdidin karşısında olduğumuzu belirtmek isterim. “ diye konuştu.

Gaziantep basınının emeği yok sayılamaz

Gaziantep’te çok sayıda gazete, site ve yayın organının bulunmasının çok seslilik açısından şans olduğuna vurgu yapan Aslan “Gaziantep’te hemen hemen her farklı görüşten partinin ve insanın kendisini ifade edebileceği sayıda yayın organı var. Bu durum bu alanda emek veren çaba gösteren meslektaşlarımızın gayreti ile oluyor. Gaziantep’te anlık haberlere, gelişmelere gazeteciler aracılığıyla ile ulaşıyoruz. Bu haberlere ulaşmak, hazırlamak ve kamuoyuna sunmak haberin tıklanması  ve okunması kadar kadar kolay olmuyor. Bu yönüyle gazetecilik emek, sabır, dikkat ve çalışma işidir. Her saat her dakika bu emeği veren meslektaşlarımın, arkadaşlarımın gününü kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *