ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Cahil dostun olacağına bilgili düşmanın olsun”

“Cahil dostun olacağına bilgili düşmanın olsun”
YAYINLAMA: 14 Temmuz 2022 / 14.51
GÜNCELLEME: 14 Temmuz 2022 / 14.51
Gaziantep’te 100 kişiden 40’ı okuma yazma bilmiyor

Şehrimizdeki mahalle muhtarları ve merkeze bağlı köy muhtarlarıyla dün saat 10.30’da Belediye tiyatro salonunda bir toplantı yapıldı. Toplantıya 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Necati İkizoğlu, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Vali yardımcısı A. Nedim Çetin, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uçkan ve Halk Eğitimi Başkanı katıldı.

Ata için saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı topluca söylendi. Şehir içinde ver merkeze bağlı köylerde açılan okuma-yazma seferberliği için yapılan toplantıda 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Necati İkizoğlu şunları söyledi:

“Sizlerle tanışmak ve bazı konuları anlatmak için toplantıya geldim. Gönül ister ki sizleri köylerinize kadar gidip tanıyayım, sorunlarınızı tespit edip yardımcı olayım.

Milli Bakanlığımız Okumama öğretimi için büyük gayretler içindedir. Milletimizi cehaletten kurtarmadıkça ilerleyemeyiz. Bir atasözümüz vardır cahil dostun olacağına, bilgili düşmanın olsun. Okuma-yazma seferberliğine önemle eğileceğinize inanıyor, sizlere güveniyorum. Edatlarımıza layık olmaya çalışacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *