ANASAYFA arrow right Yaşam

Çağrılara kulak verilerek yanlıştan bir an önce dönülmeli

Çağrılara kulak verilerek yanlıştan bir an önce dönülmeli
YAYINLAMA: 13 Eylül 2021 / 21.36
GÜNCELLEME: 13 Eylül 2021 / 21.36
Yesemek için toplum ayakta, fakat yetkililerin umurunda bile değil. Bu kez de TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Birimleri, Yesemek’teki tehlikeli gidiş nedeniyle ortak bir açıklama yaptı. Açıklamada, Yesemek arkeolojik alanına sahip çıkılması ve eserlere zarar verebilecek faaliyetlerin bir an önce durdurulması istendi.

Kocalar, “Yetkililer yapılan çağrılara kulak vererek yanlıştan bir an önce dönmeli, bu kültürel mirasın gelecek nesillere zarar görmeden aktarılması ve kalıcı olarak UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alması için her türlü önlem alınmalı” ifadelerini kullandı.

Yesemek arkeolojik alanına sahip çıkılmalı

TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut Kocalar, Geçtiğimiz günlerde Gaziantep Kent Konseyi Yesemek Komisyonu tarafından Yesemek ile ilgili kamuoyuna yaptığı açıklamalar sonucunda konunun vahameti ve aciliyeti bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Sadece Gaziantep’in ya da Türkiye’nin değil, bütün dünyanın kültürel mirası olan Yesemek arkeolojik alanına sahip çıkılmalı, eserlere zarar verebilecek faaliyetler bir an önce durdurulmalı” dedi.”

Bilgisayar Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Çevre Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Harita ve Kadastro Müh. Odası Gaziantep İl Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Jeoloji Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Kimya Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Maden Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, Orman Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilciliği,  Peyzaj Mimarları Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Şehir Plancıları Odası Gaziantep İl Temsilciliği, Tekstil Mühendisleri Odası Güney Bölge Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi’nden oluşan TMMOB Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu Birimleri ortak bir açıklama yaparak, Yesemek’e sahip çıkılması gerektiğini dile getirdiler. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *