ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Çağdaş bir kent yaratma uğraşı veriyoruz

Çağdaş bir kent yaratma uğraşı veriyoruz
YAYINLAMA: 23 Ağustos 2021 / 14.46
GÜNCELLEME: 23 Ağustos 2021 / 14.46
Hizmet süresi içerisinde şehrin alt yapısının yüzde 99’unu tamamladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, 14 yıldan beri çağdaş kent yaratma uğraşı verdiklerini, bu süreçte halktan büyük destek aldıklarını ifade etti.

Doğan, göreve geldiğinden bu yana yapılan hizmetlere değindi. Kentin su sorununu çözmek için ciddi projeler uygulamaya koyduklarını ve tamamlanan projeler sonucu şehre gelen su miktarının üç katma çıktığını açıkladı. GATEM’de 24 esnaf grubunun sitesinin inşa edildiğini, buralara kent merkezindeki 4 bin 500 esnafın büyük bir kısmının taşındığını belirterek, “8 Bin hektarlık imar alanını 28 bin hektara çıkardık. Mücavir alan ikiye katlandı. Şehirde çarpık yapılaşmayı önlemek, konut sorununu çözmek amacıyla Gollüce, Çakmak, Karataş, Serince ve Taşlıca Toplu Konut bölgelerinde 243 bin konutluk alan imara açıldı” dedi.

Doğan, “3 Bin konutluk Sosyal Konut Projesi’ni hayata geçirdik. Şehrin can damarı olan yollar açıldı, genişletildi ve 76 kavşağın düzenlemesi yapıldı. Kişi başına düşen yeşil atan miktarı 1.2 metrekareden 8 metrekareye çıkarıldı. Üç milyon 500 bin metrekarelik 100. Yıl Atatürk Kültür Parkı’nın 1 milyon 200 bin metrekarelik kısmı tanzim edildi. Hacıbaba, Sevgi, Gazikent, Hayri Tütüncüler, Engelliler, Düztepe, Recep Koç parktan tanzim edildi. Gazikent’in güneyinde, E 5 Karayolu kenarında ve Ali Nadi Ünler Bulvarı’nda park çalışmaları sürüyor” dedi.

Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi’ni hayata geçirdiklerini belirten Doğan, Hayvanat Bahçesi’nde yaklaşık 80 tür, 700 hayvan bulunduğunu, katı atık imha ve değerlendirme projesinin tamamlandığını, Kültür Parkı ve Alleben Deresi’nin su ihtiyacını karşılamak amacı ile sel kapanı yapıldığını açıkladı. Aynı zamanda gölette 2003 yılında su tutmaya başlanacağını söyleyen Celal Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Pis Su Arıtma Projesi tamamlandı. Ulaşım master planı çalışmaları devam ediyor. Kentsel terminal hizmete girdi. Çevre yolunu çalışmaları devam ediyor. Belediyemiz tarafından yaptırılan Celal Doğan İlköğretim Okulu hizmete açıldı. Emekli Kulüpleri emeklilere hizmet veriyor. Bilgisayar ve yabancı dil, el beceri kurstan devam ediyor. Sokakta çalışan ve yaşayan çocuklar için hazırlanan “Bizim Çocuklarımız Projesi” Güven Evi ve İlkadım Evi hizmete devam ediyor. Cin Deresi’nde, Çıksorut ve Vatan Mahallelerinde açtığımız çamaşırhanelerde yoksul halkın çamaşırları ücretsiz yıkanmakta. Yavuzlar, Yazıcık ve Hacıbaba Halk Poliklinikleri sağlık hizmetleri vermeye devam ediyor. Belediyemiz ile Eğitim Gönüllüleri Vakfı Gazikent’te “Çocuk köyü” kuruyor. 2003 Yılı içerisinde iki tane aşevi açacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *