ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Caddeler buz tuttu, cam gibi kayıyor

Caddeler buz tuttu, cam gibi kayıyor
YAYINLAMA: 22 Ekim 2021 / 17.32
GÜNCELLEME: 22 Ekim 2021 / 17.32
Gaziantep 50 yıl önceki kışı yaşıyor.

Şehrimize uçak 3 saat rötarlı geldi. Şehrimiz son 50 yılda görülmemiş soğuk günler yaşıyor. Caddeler ve sokaklar buz tuttu, cam gibi. Vatandaşlar yürürken kayıyor, zincir takmayan araçlar patinaj yapıyor, sokak ve caddeleri kayarak tıkıyor. Belediyenin sokak ve caddelere tuz dökerek kaymayı önlemesi gerekiyor.

Gaziantep havaalanı kardan ancak 12.30’da temizlenebildi. Alanın incelenmesinden sonra uçakların inebileceğine karar verildi. Bu nedenle saat 10.30’da gelmesi gereken uçak saat 13.30’da ancak gelebildi. Şehrimizden 60 yolcu alan uçak direkt olarak İstanbul'a uçtu.

Şehrimize 1968 yılında ikinci büyük kar yağmıştı. Kar kalınlığı 2-3 metreyi bulmuş, sokak ve caddeler kapanmıştı. Vatandaş ekmek ve su bulmakta güçlük çekmiş, kuyruklar caddelere taşmıştı. Kar yüzünden şehir içinde yürümek dahi bir mesele olduğundan okullar haftalarca tatil edilmişti.

Ankara ve İstanbul'a şehrimizden çalışan otobüsler şiddetli kar, yağışı ve yolların buzlanması yüzünden güçlükle gidip geldi. Cumartesi çıkan otobüsler 18 saatte Ankara'ya ancak varabildi. Şimdi bütün yolların normal trafiğe açık olduğu, otobüslerin tehirli de olsa çalıştığı bildirildi.

Meteoroloji müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, önümüzdeki günlerde havalar mevsim normaline ulaşacak. Dün gecenin en düşük ısısı -4 derece, günün en yüksek sıcaklığı ise 3 derece oldu. Metrekareye 2.1 kilogram kar yağışı oldu. Toplam mevsimlik yağış miktarı 229.5 kilograma ulaştı. Geçen yıl aynı süre içinde ise 325.5 kilogram toplam yağış düşmüştü.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *