ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Cadde ve sokaklar polise zimmetli

Cadde ve sokaklar polise zimmetli
YAYINLAMA: 09 Kasım 2022 / 16.43
GÜNCELLEME: 09 Kasım 2022 / 16.43
Emniyet Müdürü Ali Kalkan, kent merkezinde meydana gelebilecek terör ve asayiş olaylarına karşı cadde ve sokakları, görevli polise zimmetlediklerini söyledi.

Kalkan, Gaziantep’te başta terör olmak üzere, ev ve iş yeri hırsızlıkları, gasp, kapkaç ve yankesicilik gibi olaylara karşın polisin sokak hakimiyetini artırmak amacıyla ek tedbirler aldıklarını bildirdi.

Sokak hakimiyetinin polisin elinde olmaması durumunda, terör ve asayişe bağlı gasp, hırsızlık, yaralama, cinayet gibi olayların önüne geçilemeyeceğini vurgulayan emniyet müdürü Kalkan, “Terör ve asayiş olaylarının önlenmesi amacıyla var  olan sokak hakimiyetini daha etkin hale getirmek için ek tedbirler aldık. Bunlardan biri de il merkezindeki cadde ve sokakların polise emanet edilmesidir. Her polis ekibi, bölgesindeki cadde ve sokaklardan sorumlu olacak. Sorumlu olduğu bölgede olay meydana geldiğinde, sorumlusu da kendisi olacak, üst birimlerini hesap verecek.”

Sokak hakimiyeti polisin elinde

Ali Kalkan, sokak hakimiyetini güçlendirmek amacıyla, daha önce uygulanmasına başlanan mobil ekip uygulamasının da başarıyla sürdürüldüğünü ve alınan bu ek tedbirler, sokak hakimiyetinin tamamen polisin eline geçeceğini belirtti.

Polisi sokağa çıkardık

Yeni alınan bir kararla, pasaport, trafik, ruhsat, turizm şube müdürlükleri gibi idari ve iç hizmetler kadrosunda çalışan personelin büyük bölümünü de dışarı çıkarıp, sokak hakimiyetini tam anlamıyla güçlendirmeyi hedeflediklerini anlatan Kalkan, “Kent merkezinde, asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı 45 resmi, 40 motosikletli Yunus, 22 sivil ekip görev yapıyor. Ayrıca şubelere bağlı toplam 163 ekipte görev başında. Bütün şubelere bağlı ekiplerimiz asayişten sorumlu olacak. Polis şüpheci olacak, şüphelendiği her insanı incitmeden usulüne uygun yasalar çerçevesinde sorgulayacak ve varsa bir suç unsuru gözaltına alacak.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *