ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyümenin yolu ihracattan geçiyor

Büyümenin yolu ihracattan geçiyor
YAYINLAMA: 27 Kasım 2022 / 17.24
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2022 / 17.24
GTO başkanı Mehmet Aslan, büyümenin yolunun ihracattan geçtiğini söyledi.

Son ekonomik gelişmeler ve ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Aslan, “Ekonominin temel göstergelerinde iyileşme ve enflasyon rakamları da düşüş, yaşanması geleceğe iyimser bakmamızı sağlamaktadır” dedi.

Enflasyon rakamları da son birkaç aydır yaşanan gelişmeye paralel olarak mevcut oranların ekonomide yaşanan iyimser gelişmelerin devamı ve ekonomiyi iyileştirici yatırımların artması için yeni yatırımlar ve reel faizlerin düşmesi gerektiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

“Yakalanan olumlu havanın devamı ve sürdürülebilir büyüme için yeni yatırımlar kaçınılmazdır. Yeni yatırımlar istihdam ve gelir artırıcı olmalıdır. Çünkü Türkiye ekonomisinin kronik sorunları olan enflasyon ve yüksek reel faizler, makro ekonomik dengelerin kurulmasına, mali ve reel sektörde kalıcı iyileşmenin tesis edilmesini engellemektir. İşte bu noktada enflasyonun düşüş göstermesi sevindiricidir. Ancak reel faizlerde ise beklenen noktaya gelinmemiştir.”

Türkiye ihracatçılar Meclisi tarafından bu yıl ilk kez yapılan ve Türkiye’nin 500 büyük ihracatçı firması arasında Gaziantep’ten 13 firmanın bulunmasının gurur kaynağı olduğunu ifade eden Aslan, “Kendi öz kaynaklarıyla büyük mücadeleler vererek bu başarıyı yakalayan ihracat firmalarımızı bu başarılarından dolayı kutluyoruz. Büyümenin yolu daha çok ihracattan geçiyor. Büyümenin devamı için ihracatın önündeki engeller kaldırılmalıdır” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *