ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyükşehir‘e aday olmam isteniyor

Büyükşehir‘e aday olmam isteniyor
YAYINLAMA: 20 Ekim 2022 / 15.45
GÜNCELLEME: 20 Ekim 2022 / 15.45
CHP Gaziantep milletvekili Mustafa Yılmaz, Doğan’a adaylık konusunda kararını açıklaması çağrısında bulundu

Büyükşehir belediye başkan adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek olan CHP’de son zamanlarda kimin aday olacağı konusunda tartışma ve spekülasyonlar sürüyor. CHP Gaziantep milletvekili Mustafa Yılmaz, kendisine de Büyükşehir belediye başkan adayı olması için baskı yapıldığını söylerken, ana kent belediye başkanı Celal Doğan‘a çağrıda bulunarak, “Celal Doğan Bey’in ak partiye geçeceğine ihtimal vermiyor. Fakat bu konuda görüşü neyse artık net olarak çıkıp açıklamalı” diye konuştu. Yılmaz, Genel merkezde konunun gündeme geldiğini, Gaziantep ana kent belediye başkanlığına aday olmasının istendiğini söylerken, zaten Gaziantep halkının da bu yönde eğilimi olduğu kanısındayım. Ancak ben karar vermiş değilim” dedi.

Henüz karar vermedim

CHP Gaziantep milletvekili Mustafa Yılmaz, Büyükşehir belediye başkanlığına adaylığı konusunda henüz kesin kararını vermediğini belirterek, yeniden CHP’den aday olacağı söylenen Celal Doğan’ın açıklama yapmak zorunda olduğunu belirtirken, “Bence Celal bey artık bir açıklama yapmalı. Tavrı ne olacaksa net olarak çıkıp bunu söylemeli. Niye bir-iki ay ileriye sarkıtıyor. Ekim ayını bekliyormuş. Bence bu sessizlik kendisine zarar veriyor. AKP’ye geçecekse de niye AKP olduğunu açıklaması gerek. Herkes bir şey söylüyor, kendisi farklı şey söylüyor. Doğrusu neyse kamuoyuna açıklasın” dedi.

AKP’ye geçmesi sıkıntılı olur

Celal Doğan’ın ak partiden aday olacağını ihtimal vermediğini vurgulayan Yılmaz, “Bunca yıl solda siyaset yapan, üç dönemdir CHP’den belediye başkanı olan ve 68 kuşağından gelen birinin bir sağ partiye gideceğini ihtimal vermiyorum. Zaten böyle bir geçiş kendisi için de sıkıntılı olur. Rahat edemez. Siyaset yapan insan sağ partiden sağ partiye veya sol partiden bir başka sol partiye geçebilir. Ama sol partiden sağ partiye geçmesi hiç normal olmaz. Kimse bu geçişi normal karşılamaz. Onun için ben halen Doğan’ın bir sağ partiye geçip oradan aday olacağına ihtimal vermiyorum. Celal beyi severim, başkaları gerçekleri söylemez veya daha farklı anlatabilir, ama ben böyle düşünüyorum” diye konuştu.

Partinin üyesi değil

Celal Doğan’a CHP üyesi olmadığını iddia eden Yılmaz, “Konuyu ben de çok merak ettim ve genel merkezde araştırdım ve görevlilere sordum, üye listesine baktım yoktur. Aynı mahallede olsa gerek cemal doğan diye birisi kayıtlı Celal Doğan diye bir üye kaydı yoktur” dedi.

Örgüte bağlı hareket ederim

Celal Doğan’ın büyükşehirden aday gösterilmesi halinde tavrınız ne olur şeklindeki bir soruya ise Yılmaz şöyle konuştu: “Celal Bey üyemiz değil, onun için aday gösterilmesi zor ihtimal. Zaten CHP, Büyükşehir belediye başkan adaylarını merkez yoklaması ve atama ile belirleyecek. Eğer Celal Doğan CHP Genel merkezi tarafından Gaziantep Büyükşehir belediye başkan adaylığına atanırsa, buna benim karşı koymam olmaz. Bu konuda örgütüme bağlıyım, örgüt nasıl bir tavır koyarsa veya nasıl bir karar alırsa, saygı duyar, birlikte hareket ederim.”

 İlçe başkanlarının kişisel görüşü

Mustafa Yılmaz, Nizip, Yavuzeli, Karkamış, Oğuzeli ve Nurdağı CHP ilçe başkanlarının Celal Doğan’ı ziyaret ederek partiye geri dönüp, Büyükşehir belediye başkanlığına aday olmasını istediklerinin hatırlatılması üzerine de, “Ne görüşüldü bilemiyorum, belki de hafta sonu yapılacak il kongresinde ne yapacaklarını sormuşlardır. Fakat partiye dönmesi için bir çağrıları olsa, bu onların kişisel görüşüdür, bir şey diyemem. Çünkü ilçe örgütünün onayını alıp almadıkları belli değil” dedi. Yılmaz, Genel merkezde konunun gündeme geldiğini aday olmasının istendiğini söylerken, zaten Gaziantep halkının da bu yönde eğilimi olduğu kanısındayım. Ancak ben karar vermiş değilim” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *