ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyükşehir ve GASKİ’de uyuşmazlık

Büyükşehir ve GASKİ’de uyuşmazlık
YAYINLAMA: 06 Ekim 2020 / 17.50
GÜNCELLEME: 06 Ekim 2020 / 17.50

Genel İş Sendikası ile Büyükşehir Belediyesi ve GASKİ arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı. Başkan Celal Doğan’m 'yüzde 25’ten fazla vermem’ açıklamasından sonra taraflar arasında bir süreden beri devam eden görüşmeler dün sona erdi.

Genel İş Sendikası 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, işyerinde TİS yapmakla yetkili 1 Nolu Şube Başkanı Osman Kaplan ve yönetim kurulu üyeleri ile GASKİ Genel Müdürü Haşan Savrun, müdür yardımcısı Yılmaz Kurt ve daire müdürleri ücret artışı için dün biraraya geldi.

Büyükşehirin 92, GASKİ’nin ise 93 maddeden oluşan toplu iş sözleşmesinde yalnızca ücreti içeren 14 maddenin görüşüldüğü toplantıda, sendikacılar geçen yılın enflasyon artışı kadar ücret artışı yanında 12 milyon lira olan taban ücretin de 15 milyon liraya yükseltilmesini istedi.

Belediye temsilcileri, sendikanın bu isteğini geri çevirerek, ücret artışı için yüzde 25’ten fazla verilmeyeceğini açıkladı.

Görüşmelerin olumluzlukla sonuçlanması üzerine taraflar arasında uyuşmazlık tutanağı tutuldu. Taraflar Bölge Çalışma Müdürlüğü’nde arabulucu talep edecek. Sendika yetkilileri arabulucu talep ederken, anlaşamama halinde greve gidebileceklerini ifade ettiler.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *