ANASAYFA arrow right Eğitim

Büyükşehir, robotik kodlama laboratuvarı açtı

Büyükşehir, robotik kodlama laboratuvarı açtı
YAYINLAMA: 07 Şubat 2022 / 17.40
GÜNCELLEME: 07 Şubat 2022 / 17.40
Büyükşehir Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en büyük robotik kodlama laboratuvarını Gazimağusa’da açtı.

Cumhurbaşkanı Fuat Oktay’ın öncülüğünde Türkiye-KKTC yerel yönetimleri arasında iş birliği çalışmaları kapsamında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazimağusa’da son teknolojiye ve gelişmiş donanıma sahip 2 Bilişim Teknolojileri Sınıfını ve KKTC'nin en büyük STEM ve Robotik Kodlama Atölyesi’ni kurdu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatlarıyla Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı Mesleki ve Sanatsal Eğitim Merkezleri’nde kurulan atölyelerde çocuklara ve gençlere çağın teknoloji bilgisi verilerek eğitimlerine destek olunması amaçlanıyor. Öte yandan atölyelerde verilen eğitimlerde iş ve istihdam amaçlı sektörel ihtiyaçlar da dikkate alınacak. Eğitim içeriği oluşturulurken bilişim odaklı teknolojik çalışmalar ön planda tutulacak.

Atölyelerin kurulumuyla başlayan çalışmalar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sanat ve Meslek Eğitim Kursları’nda (GASMEK) görev yapan uzman öğretmenler tarafından KKTC okullarında görev yapan ve teknoloji üreten nesiller yetiştirmek isteyen 14 eğitimciye, STEM ve robotik kodlama eğitimi verilmesi ile sürdürüldü.

Atölyelerde genel olarak bilişim teknolojileri ile robotik, matematik, geometri, fizik, fen bilimleri, elektronik, makine, teknoloji tasarım, uzay, havacılık gibi bilimsel alanlarda öğrencilere uygulamalı eğitimler verilecek. Kıbrıslı öğrencilere verilecek eğitimlerde soyut kavramlara dayalı derslerde uygulamalar ve deneylerle dersler somutlaştırılarak konuların öğrencilerin hafızalarında daha kalıcı olması ve daha rahat öğrenmeleri sağlanacak.

İki ‘Gazi Şehir’ in belediyeleri olan Büyükşehir Belediyesi ile Gazimağusa Belediyesi arasında, sosyal belediyecilik, eğitim, ulaşım ve çevre düzenlemesi gibi birçok alanda iş birliği ve karşılıklı tecrübe paylaşım çalışmaları kapsamında kurulan atölyelerde, bilişim teknolojileri alanında genel ve ileri seviyede kullanım, yazılım ve yapay zeka çalışmalarına kadar pek çok olanak sunuluyor.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *