ANASAYFA arrow right Güncel

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı
YAYINLAMA: 16 Ekim 2020 / 21.13
GÜNCELLEME: 16 Ekim 2020 / 21.39
Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı İkinci Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı İkinci Birleşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak Başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile başlarken, daha sonra gündem maddeleri görüşüldü. Görüşülen 53 gündem maddesinin 2’sinin çalışmaları devam ettiğinden komisyonlara süre verilirken, 51 madde oy çokluğu ve oy birliği ile kabul edildi. Gündem dışı okunan iki madde de oy birliği ile kabul edildi.

Başkanvekili Toprak, “Ermenistan’ın Azerbaycan sivil vatandaşlarına saldırması nedeniyle bir gerginlik yaşanıyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak 80’li yıllarda Ermeni terör örgütü Asalanın yaptığı saldırılar neticesinde birçok diplomat şehit edildi. Şehit diplomatlarımızın anısına şehrimizin güzel caddelerinden birisinin şehit diplomatlar caddesi olarak isimlendirme kararı aldık. Şehit olan diplomatlarımızın tamamının bilgileri de caddenin giriş ve çıkışında büst şeklinde yapılacak” dedi. 

CHP’li meclis üyeleri soru önergesi verdi

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Beyhan Külekçi ile Yılmaz kireç ise soru önergesi verdi. Külekçi soru önergesinde şu ifadeleri kullandı: “Şehitkamil Özgürlük Mahallesi’nde bulunan TEDAŞ arazisi olarak bilinen 4938 ada 2 parsel, 4939 13-14-15-16-17 parsel, 6530 ada 3 parselde bulunan taşınmazlarda son 10 yıl içerisinde plan değişikliği yapıldıysa meclis kararlarının, bu parselde herhangi bir satış ya da tramp işlemi yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu işlemlerin encümen kararlarının tarafımıza yazılı olarak belgeleriyle verilmesini arz ederiz.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *