ANASAYFA arrow right Güncel

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı
YAYINLAMA: 15 Ekim 2021 / 21.25
GÜNCELLEME: 15 Ekim 2021 / 21.25
Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı İkinci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak, Başkanlığında gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı İkinci Birleşimi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak, Başkanlığında yapıldı. Meclis, yoklama alınması ile açılırken, bir önceki tutanağın kabul edilmesiyle devam etti. Görüşülen toplam 59 madde meclisten geçti.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kireç, “2017 yılında Tüm-Bel Sen ile toplu sözleşme yaptınız. Bu toplu sözleşmede yemek parası adı altında bir kart verdiniz, fakat Sayıştay geldiğinde zimmet çıkardı, bu zimmeti de çalışan personele ödetme gibi bir durum var. Yani aldığı maaş belli. Bu konuda bir çözüm bulunması iyi olur” dedi.

Toprak, “Bu personellerin ödemelerini yaparken, personellerimizin özlük haklarını yükseltmek adına yaptık. Fakat böyle bir şey olma olasılığına karşılık da bu haktan faydalanan tüm personellerimizden herhangi bir yasal olumsuzluk olması halinde maaşlarından kesinti yapılabileceğini söylemiştik. Şimdi o dönemde ödenmiş olan kısmın tekrar iadelerini talep edeceğiz. Zimmetten sorumlu tutulanların zararı karşılanmış olacak” ifadelerine yer verdi. Özer Karınca

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *