ANASAYFA arrow right Güncel

Büyükpasaj, Türkiye’nin en iyi 10 pasajı arasında

Büyükpasaj, Türkiye’nin en iyi 10 pasajı arasında
YAYINLAMA: 19 Ekim 2020 / 21.08
GÜNCELLEME: 19 Ekim 2020 / 21.34
Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası ve Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hüseyin Yaz “Tarih kokan, Türkiye’nin ilk yürüyen merdiveninin geldiği yer olan büyük pasaj için yetkilerinden iş dizayna yardım etmelerini istiyoruz. Yapılan araştırmaya göre Büyükpasaj Türkiye’nin en iyi 10 pasajı arasında bulunmaktadır. Burası özel mülkiyet olabilir ama esnaf bu dar boğazdan geçerken valimiz ve Büyükşehir Belediye başkanından destek istiyoruz” dedi.

Pasajımızı kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız

“Büyük pasajın gelişimine daha fazla katkımız olsun diye kendi aramızda yeni yönetim kurduk” Yaz, “6 kişiden oluşan ekiple yola çıktık. Bundan sonra pasajımızı kalkındırmak için elimizden geleni yapacağız. Büyük pasaj tarihiyle kokan yerdir. Antep savunmasında büyük mücadeleler verilirken, pasajımız silah ve mühimmat deposu olarak kullanılmıştır. Bunu göz ardı etmeyelim ve devletin yetkililerinden büyük pasaja el atmasını istiyoruz” şeklinde konuşma gerçekleştirdi.

Pasajımız çevre illeri ve tüm Türkiye’ye hitap ediyor

Büyükpasaj’ın sadece Gaziantep’e değil, tüm Türkiye’ye hitap ettiğinin altını çizen Yaz,  A’dan Z’ye tüm ürünlerin bulunduğunu belirtti. “Pasajımız çevre illeri ve tüm Türkiye’ye hitap ediyor. Turlarla gelen turistlerin hepsi burayı ziyaret ediyor. Çünkü 7 kapısı ve yaklaşık 200 dükkanı bulunduğu başka bir yer yoktur. Pasajda çiçekçi, boncukçu ve terzi esnafı yok ve kendilerini buraya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Pasaj kültürü bitmedi, bitmeyecek

“Pasaj kültürü bitmedi, bitmeyecek” ifadelerini kullanan Gaziantep Turistik Eşya Satıcıları Odası ve Büyükpasaj Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Hüseyin Yaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Büyük alışveriş merkezlerine gittiğinizde çay ikram edilmez. Fakat bu gibi yerlere gelindiğinde sıcak bir tebessümle karşılanırsın, aranda bir muhabbet oluşur, aldığın üründe bir sorun olduğunda hemen yardımcı olunur. O yüzden tüm Gazianteplileri ve Türkiye’yi pasajımıza bekliyor ve davet ediyoruz.”

Ekonomi bu şekilde giderse önümüzdeki günlerde daha zor günler yaşayacağız

Doların yükselmesine değinen Başkan Yaz, dövizin yükselmesiyle esnafın geleceğini göremediğine dikkat çekti. “Örneğin 7 dolara aldığınız bir ürünü birkaç gün sonra 8 dolara aldığınızda hem kazancınız düşüyor hem de sermayeniz eriyor. Zaten esnafın kazancı 5 liradır. Böylesi bir ortamda nasıl para kazanacaksın? Dövizin her geçen gün yükselmesinden dolayı önümüzü de göremiyoruz. Ekonomi bu şekilde giderse önümüzdeki günlerde daha zor günler yaşayacağız” tespitinde bulundu. Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *