ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Büyükelçi Gaziantep’i beğendi

Büyükelçi Gaziantep’i beğendi
YAYINLAMA: 04 Mayıs 2021 / 16.59
GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2021 / 16.59
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni ziyaret eden Danimarka Büyükelçisi Jesper Moller Sorensen, Gaziantep’e hayran kaldığını söyledi.

Büyükelçisi Jesper Moller Sorensen, beraberindeki heyetle dün GTO Başkanı Mehmet Aslan’ı ziyareti sırasında, amaçlannın iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek olduğunu açıkladı. Bu amaçla bölgeye gezi düzenlediğini hatırlatan Büyükelçi Sorensen, Güneydoğu ziyaretinde Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi illere gidildiğini vurguladı.

Gaziantep’i daha güzel bulduğunu anlatan konuk Büyükelçi, “Bölgenin ekonomik durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmaya geldim. Bölge insanını çok sıcak buldum. Özellikle Gaziantep’i daha güzel gördüm. Türkiye AB’ye aday ülkelerle aynı koşullara sahip. Türkiye, AB’ye girebilmek için gerekli olan uyum yasalarını çıkarmakla önemli bir adım atmış oldu. Ziyaretlerimiz sürecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Sanayi ve Ticaret Odası başkanlarını ziyaret ederek fikir alış verişinde bulunacağım. Bölgeyi çok iyi gördüm” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *