ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Büyük bir tehlike atlattık

Büyük bir tehlike atlattık
YAYINLAMA: 03 Aralık 2020 / 15.13
GÜNCELLEME: 03 Aralık 2020 / 15.13
Tüp gaz dolu bir kamyon tamamen yandı

İki saat devam eden patlama ve yangında Doğumevi’nin üst katı tamamen yandı, bir kişi öldü, birkaç kişi de yaralandı. Hava meydanından gelinen köpük makinaları olayın facia haline gelmesini önledi. Devlet ve Doğumevi personelinin canlarını hiçe sayarak çalışması takdirle karşılandı.

Dün saat 9.20 sıralarında Düztepe’den Özdemirbey caddesi yoluyla Doğum evi hastanesine doğru inen 49 AE 684 plakalı kamyonun freninin patlaması yüzünden, Doğumevi köşesinde gaz tüpü yüklü bir araca çarptı. Hızla inen kamyon, tüp gaz yüklü kamyonu alabora etti. Her iki araç hızla doğumevi hastanesi duvarına bindirerek, duvarı yıktı. Araçlar bu arada köşede dinlenmekte olan yaşlı bir kadına çarparak parçaladı. İç organları dışarı çıkan kadın daha sonra tüp gazların çıkardığı yangın sonunda yanarak iskelet haline geldi.

Rüzgârın etkisiyle tüpgazların patlayarak çevreye alev saçan parçaları Doğumevi hastanesinin çatısını tutuşturarak tamamen yanmasına neden oldu. Tüpgazların bomba gibi devamlı patlayarak çevreye parçalar fırlatması sonunda bazı vatandaşlar hafif yaralandı. Çevredeki dükkanların ve evlerin tamamının camları kırıldı. Doğumevindeki hastalar derhal boşaltılarak Sosyal Sigortalar Hastanesi’ne nakledildi. Devlet Hastanesindeki hastalardan da güneydeki blokta bulunanlar boşaltıldı. Doğumevi karşısındaki Sanat ve Kız sanat okulları tatil edildi.

Yangının ve tüpgazların patlamaya başlaması üzerine Vali Fikret Koçak, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ, Emniyet Müdürü Rifat Özbirgül olay mahaline giderek direktifler verdi. As keri birlikler ve emniyet kuvvetleri tarafından bir yağma ihtimaline karşı çevrede geniş güvenlik tedbirleri aldı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *