ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bütün esnafın BAĞ-KUR üyesi olması sağlanacak

Bütün esnafın BAĞ-KUR üyesi olması sağlanacak
YAYINLAMA: 08 Mayıs 2020 / 13.10
GÜNCELLEME: 08 Mayıs 2020 / 13.10

Esnafın çeşitli sorunlarını çözümlemek için 105 esnaf derneğinin başkanı toplandı. Şehrimizdeki 55 bin kayıtlı esnaftan 17 bini BAĞ-KUR’a üye

Esnafın çeşitli sorunlarını görüşerek çözüme kavuşturmak amacıyla ilimizdeki 105 esnaf derneği başkanı Keyvanbey lokantasında toplandı. Toplantıya Vali Fikret Koçak, yardımcıları, kaymakamlar, ilçe savcıları. Belediye başkanları, esnafla ilgili daire müdürleri ve 105 esnaf dernek başkanı katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Esnaf Dernekleri Birliği Başkanı Celal Arıcı ilimizde bulunan 55 bin esnaftan sadece 17 bininin Bağ - Kur üyesi bulunduğunu, diğer esnafın da kendi çıkarları için Bağ - Kur'a üye olmaları gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“507 sayılı kanuna göre dernek başkanlarının üç ayda bir toplanması mecburi yeti vardır. 12Eylül dönemi öncesi anarşi o kadar azmış ki toplantılarımızı yapamaz hale geldik Şimdi çok şükür toplantılarımızı rahatlıkla yapıyoruz. Bizlere bu günleri bağışlayanlara, sevgi, şükran ve saygılarımı arzederim.

Gündemimiz üç maddeden ibarettir. Birincisi şehrimizde yoksul vatandaşlarımızın muayene ve tedavisi için reçete bedellerinin derneklerce ödenmesi. Bunun hissemize düşen 18 bin lirası ödendi. Bundan sonra gelecek reçete bedelleri de ödenecek. İkincisi bir hafta önce şehrimizi şereflendiren Sayın Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Şide'nin kontroller esnasında tespit ettiği durumdur. Şehrimizdeki 55 bin kayıtlı esnaftan sadece 17 bini Bağ - Kur'a kayıtlı. Diğer esnafımızın da Bağ - Kur üyesi olması için duyuru yapacağız. Başkan arkadaşlarımdan bu konuda çaba harcamalarını istiyoruz, üçüncüsü de bu güzel hürriyet ortamında bir araya gelip sohbet etmek, dertlerimizi paylaştırmaktır ki, bunu da yapıyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *