ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bütçe, sefalet bütçesi

Bütçe, sefalet bütçesi
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2020 / 17.13
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2020 / 17.13

2002 Bütçesi olarak halkın önüne konulan ve millete dayatılan bütçenin sadece borç ve faiz bütçesi olduğunu belirten Kamu Sen İl Temsilcisi Duran Çolak, “Bu bütçede devlet yok, kaybedilen enerjiyi ve milli ahlaki değerlerimizi korumaya yönelik en ufak bir destek yok. Bütçede yoksulluk var, bu yoksulluğun çaresiz halk kesimlerine paylaştırılması var” dedi. Çolak, 2002 Bütçesini hazırlayanlar ve meclise sunanların da bütçenin uygulanamaz bir bütçe olduğunu bildiklerini söyledi.

Çolak, “Planlı kalkınma, planlı bütçe ancak sağlam ekonomik temelleri olan ülkelerde yapılabilir. Herhangi bir bakanın, bir açıklamasıyla, dolar kurunun 200 bin lira birden arttığı bir ekonomik yapıda plan, program ve hedeften bahsetmek imkansız. Bu hedeflere kimi inandıracaksınız? Bir kere kendiniz inanmış olsanız memurun Ocak zammını yüzde 10 olarak açıklamazsınız. Çünkü sizin 2002 yıl sonu enflasyon hedefiniz zaten yüzde 35. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi adama? Sen “Enflasyon en iyi tahminle yüzde 35” diyeceksin, ama memurun zammını bu açıklamaya rağmen yüzde 10 olarak tespit edeceksin. Siz ya hesap bilmiyorsunuz, ya da seçim sandığının gücünü unutmuşsunuz. Böyle şaşkınlık olur mu? Koskoca bir devlet böyle idare edilir mi?” diye tepki gösterdi.

Hükümet üyelerinin her fırsatta alternatiflerinin olmadığını ileri sürdüklerini belirten Çolak şunları söyledi: “Bizim alternatifimiz yok diyerek bugün iktidarda kalmakta direnenler, kendilerinin de bir alternatif hükümet olarak iktidara geldiğini ne çabuk unuttular. Demokrasilerde alternatifsizlik diye bir şey yoktur. Sen beni aç bırakıyor, yoksulluğa ve çaresizliğe mahkum ediyorsan, seçim sandığını önüme koy da bak ben sana nasıl alternatif buluyorum. Hiç kimse kendisini bulunmaz Hint kumaşı sanmasın. Milletini ve onun gücünü tanımayan, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası sermaye kuruluşlarına avuç açarak ülkemizin itibarını ayaklar altına serenlere sesleniyoruz. Siz doğruyu yanlış yerde arıyorsunuz. Gelin bu millete inanın, bu millet ülkesini de, sizi de bu bataklıktan çıkaracak güçtedir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *