ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bütçe gelirlerinin büyük kısmını harcama gelirleri oluşturuyor

Bütçe gelirlerinin büyük kısmını harcama gelirleri oluşturuyor
YAYINLAMA: 29 Kasım 2021 / 17.09
GÜNCELLEME: 29 Kasım 2021 / 17.09
Dış ticaret eğitimi semineri sona erdi.

 Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep İhracatçılar Birliği ve İhracatı Geliştirme Etüt Merkezi işbirliği ile 20 Mart tarihi ihracatçı firma yöneticileri ve dış ticaret elemanları için verilen dış ticaret eğitimi semineri sona erdi.

Seminere büyük ilgi gösterirken, 3 gün boyunca program çerçevesinde dış ticaret, müsteşarlığı, Merkez Bankası, gümrük müşavirliği, maliye bakanlığı, hazine müsteşarlığı ve uzmanlar, kendi alanları ile ilgili bilgi verdi.

Dış ticaret rejimi anlatıldı

Gaziantep Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerin ilk gününde dış ticaret rejimi ve ihracata ait esas ve uygulamaları anlatıldı. Dahilde ve hariçte işleme isimleri ve vergi, resim harç istisnası mevzuatı ve ihracata yönelik devlet yardımları konularında bilgi verildi.

İhracata KDV istisnası, ihracatın finansmanında banka kredileri, Kredi sigortası ve garantisi, yatırımlarda teşvik belgesi uygulamaları ve yatırım kredileri serbest bölgeler ile ilişkiler uygulamaları maliye bakanlığı gelirler genel müdürlüğü şube müdürü Abdullah Kütükçü tarafından anlatıldı. Vergi ve KDV’yi tanımlayan Kütükçü, ödeme gücünün temel göstergesinin gelir olduğunu belirterek, bir yerde gelir varsa onun vergilendirilmesinin şart olduğunu açıkladı.

Verginin vergisi alınıyor

Bir çarpıklığa da dikkat çeken Kütükçü, “Geliri trilyonlar olan da bir şişe suya aynı vergiyi ödüyor, hiç geliri olmayan da aynı vergiyi ödüyor. Bu olumsuzluğa ve haksızlığa rağmen yine de bu vergiden vazgeçilmiyor. Harcama vergilerinin tarihsel sürecine bakıldığında ise 80 yıl öncesine kadar dayanıyor. Yine bir başka durumu her ürün el değiştiğine vergi uygulanıyor. Bu da adaletsizliği doğuruyor. Mükerrer vergi alınmış oluyor. Yani verginin vergisi alınıyor” dedi.   

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *