ANASAYFA arrow right Eğitim

Bursluluk Sınavı’nda ter döktüler

Bursluluk Sınavı’nda ter döktüler
YAYINLAMA: 10 Ocak 2022 / 15.38
GÜNCELLEME: 10 Ocak 2022 / 15.38
Gaziantep eğitiminde başarıları ile adından söz ettiren Özel Ada Koleji’nde Bursluluk Sınavı heyecanı yaşandı. 8-9 Ocak tarihleri arasında Gaziantep Özel Ada Koleji’nde düzenlenen Bursluluk Sınavı’nda binlerce öğrenci ter döktü.

Gaziantep Özel Ada Koleji, bünyesinde eğitim verecek oldukları öğrencilerin başarılarını burs vererek ödüllendirmeye devam ediyor. 8-9 Ocak tarihleri arasında Gaziantep Özel Ada Koleji’nde düzenlenen Bursluluk Sınavı’nda binlerce öğrenci katıldı.

Yoğun ilgi ile gerçekleşen sınav sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Özel Ada Koleji Genel Müdürü Gafari Bayrın, bursluluk sınavının Binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi. Sınav sonuçlarının değerlendirme sürecinin ardından ilan edileceğini kaydeden Bayrın, başarılı öğrencilere yüzde 40, yüzde 50, yüzde 80, yüzde 90 ve yüzde 100 oranlarında burs verileceğini söyledi.

Bursluluk sınavını 6 oturumdan oluştuğunu ve pandemi şartları dikkate alınarak planlama yapıldığını söyleyen Bayrın, “Aralık ayında ilan ettiğimiz üzere Bursluluk Sınavımız 8-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirildi. Toplam 6 oturum şeklinde yapılan sınavda her sınıfın oturum zamanlaması ayrı olarak planlandı. Korona virüs ile mücadele kapsamında sınıflarımız sınav öncesinde hijyenik hale getirildi ve pandemi şartları çerçevesinde sınavımız gerçekleştirildi. Sınav sırasında çocuklarımıza kalem, kalemlik, silgi, kalemtıraş gibi yardımcı malzemeleri okulumuz tarafından temin edildi. Soru düzeneğinin kalitesi açısından Ankara’daki güçlü yayınlar ile birlikte çalıştık. Binlerce öğrencimizin katılımıyla gerçekleşen sınavımızda görev yapan tüm öğretmenlerimize, idari personelimize, katılım sağlayan veli ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Burs kazanan öğrenciler, Gaziantep Özel Ada Koleji ile; yılda 1270 saat akademik eğitim, 324 saat etüt, grup ve birebir eğitim, çok sayıda yayınla kaynak desteği, haftada 6 gün eğitim, etkin rehberlik eğitimi, mentör öğretmenlik ile koçluk sistemi, akşam kampları ile ek çalışmalar, her hafta sonu konu tarama sınavları, aylık ve dönemsel kontrol sınavları, Türkiye geneli deneme sınavları, etkili uzaktan eğitim, oyun merkezli eğitsel yaz kampları, tüm birimlerde uzman yerli ve yabancı öğretmenlerle İngilizce ve Almanca eğitimi, özel eğitim kursu ve özel derse ihtiyaç duyulmayan sistem, atölye ve sınıflarda çocuk merkezli Anaokul eğitimi, sınıf ve 9 branş öğretmeni ile tam öğrenme eksenli etkili ilkokul eğitimi, bahçe alanlarında yaparak ve yaşayarak, topraktan ürün yetiştirme ile hayvanlarla iç içe olmayı sağlayan ortam, birçok sanat, spor, robotik kodlama ve sosyal faaliyetlerinden faydalanabilecek.

İlginizi Çekebilir
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
33 tıp fakültesinde kontenjan dolmadı
Ankara Tabip Odası'nın tıp fakültelerinin azalan tercihlerine yönelik nedenlerin sıralandığı notta, "Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın olumsuz etkisiyle yaşanan sorunlar, sağ...
#Eğitim / 30 Ağustos 2022
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Ziraat fakültelerinde tarım eğitimi bitti
Türkiye’de tarımın AKP dönemindeki çöküşü tartışılırken ziraat fakültelerinin faaliyet raporları da tarım eğitimindeki sorunları gözler önüne serdi. Pek çok fakültenin ra...
#Eğitim / 29 Ağustos 2022
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
198 yeni okul, 3 bin 605 yeni derslik hizmete açılacak
Milli Eğitim Bakanlığı, 2022-2023 eğitim yılı başında 198 yeni okul, 3 bin 605 yeni dersliğin hizmete açılacağı; yeni inşa edilen ve güçlendirilen 450 eğitim binasında 6...
#Eğitim / 28 Ağustos 2022
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
YÖKDİL bu yıl ilk kez elektronik ortamda da uygulanacak
Elektronik YÖKDİL 14 Mayıs'ta Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek.
#Eğitim / 06 Nisan 2022
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
Açık Lise sınav sonuçları açıklandı
MEB Açık Öğretim Liselerinde eğitimini tamamlayıp üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler, 2. dönem AÖL sınav sonuçlarını açıkladı.
#Eğitim / 24 Mart 2022
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS'de geç başvuru süreci başladı
YKS için başvuru tarihini kaçıran adaylar, bugün ve yarın başvuru yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuru tarihini kaçıranlar için iki gün sürecek başvu...
#Eğitim / 16 Mart 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *