ANASAYFA arrow right Yaşam

Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu

Büro Memur-Sen yetkili sendika oldu
YAYINLAMA: 23 Temmuz 2020 / 21.21
GÜNCELLEME: 23 Temmuz 2020 / 21.21
4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun’unun 30. Maddesi uyarınca her yıl 15 Mayıs’ta yapılan Kamu Kurumlarında yetkili sendikayı belirleme tutanakları bu yıl pandemi sürecinden dolayı 15 Temmuz tarihinde gerçekleştirildi.

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi’nin bu yılda üye sayısını arttırarak 2020 yılında yeniden yetkili sendika olduğunu açıklayan Şube Başkanı Hanifi Borazan, Gaziantep’te yetkinin emin ellerde olduğunu söyledi. “Büro hizmet kolunda kamu çalışanlarının sözcüsü ve temsilcisi olan sendikamız Büro Memur-Sen, diğer sendikaların gayri resmî birleşmesine, gerçek dışı türlü türlü söylemleriyle üyelerimizi istifa ettirmelerine rağmen yeniden yetkiyi aldık ve en yakın takipçimiz olan sendikaya fark atarak bu yılda Gaziantep’te yetkili sendika oldu” ifadelerini kullandı.

Üyelerimiz adına hak alma mücadelemizi sürdüreceğiz

Büro Memur-Sen Gaziantep Şubesi olarak, öncelikle üyelerinin hak mücadelesinde her daim yanında olduklarını belirten Borazan, “Üyemizin gerek kurumları ile yaşadıkları sorunların çözümünde, gerekse hukuki alandaki sorunlarının çözümünde desteğimiz her zaman üyelerimizin yanında olmuştur. Çalışanlarımızı hiç bir zaman, her hangi bir şekilde ötekileştirmedik, dininden, dilinden, ırkından ve mezhebinden dolayı ayrımcılığa tabi tutmadık.

Yeniden büyük ve güçlü Türkiye’yi yeniden inşa edebilmek adına her daim geleceğe emin adımlarla ilerleyerek erdemliler hareketi olan sendikal mücadelemize devam edeceğiz. Sendikal mücadelemizde diklenmeden dik durarak, üyelerimiz adına hak alma mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

 “Üyelerimizin üye oldukları tarihten emekli oluncaya kadar yanında olmaya, sorunları ve talepleri ile ilgilenen sorumlu sendikacılık anlayışı ile hareket ediyoruz” diyen Borazan, “Üyelerimiz için 10’dan fazla kurumun açmış olduğu görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında genel merkezimiz tarafından bastırılan hazırlık kitaplarını üyelerimize ücretsiz dağıttık. Üyelerimizin iyi gününde sevincine, kötü gününde üzüntüsüne ortak olduk. Bir sivil toplum kuruluşu olarak sivil insiyatif alınması gereken konularda gövdemizi taşın altına koymadan geri durmadık. Üye çalışmalarımızda kamu çalışanlarının sendikalı olmasının öneminden, sendikal örgütlenme, özlük, mali ve sosyal hakları konusunda bilgilendirme yaparak üye kaydetmeye çalıştık. Hazine ve Maliye Bakanlığında Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı sınavının açılmasını sağladık” değerlendirmesinde bulundu.

Çalışanlara üye olup olmadığına bakmaksızın maske dağıttık

Başkan Borazan, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının açılmasını sağladıklarını kaydederken, “İcra müdürlüğü sınavına girecek olan üyelerimiz için ücretsiz olarak kurs düzenledik. Covid-19 pandemi sürecinde esnek çalışan kurumlarda vatandaş ile teması olan çalışanlara üye olup olmadığına bakmaksızın yüz koruyucu maske dağıttık. Üyesini düşünen ve üyesiyle düşünen sendika sloganımız ile üyelerimize yüz koruyucu maske dağıtımı gerçekleştirdik. Covid-19 pandemi dolayısıyla yüz yüze gerçekleştiremediğimiz Adalet Bakanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü GYS için internet üzerinden tele konferans sistemiyle üyelerimize yönelik hazırlık kursumuz devam ediyor” diye açıklamada bulundu.

Kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı

Büro Memur-Sen olarak, taleplerini sıralayan Borazan, “Sözleşmeli istihdam kaldırılmalı ve kamuda tek istihdam şekli kadrolu olmalı; sözleşmeli istihdam son bulmalı diyoruz. Sözleşmeli istihdam kaldırılıncaya kadar; Mevcut bütün sözleşmeliler arasındaki izin, Mali, sosyal hak ve tazminatlar eşitlenmeli. 3600 ek gösterge, tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmeli; kadro ve derece sınırlamaları kaldırılmalı. 4688 Sayılı Toplu Sözleşme Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uyumlu hale getirilmeli. Hem masa, hem de yasa daha adil bir toplu pazarlık düzeneğine kavuşmalı. Kamu görevlilerinin bütçeden aldığı pay artmalı, Enflasyon farkı 6 aylık dönemlerde değil, Eşel Mobil sistemine göre verilmeli. Kamuda Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının tüm kurumlarda açılması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gelir vergisinde oran yüzde 15’de sabitlenmeli

Büro Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: “Fiili hizmet zammının kapsamı genişlemeli, emekliye ayrılan kamu görevlileri, aile Yardımı ödeneği almaya devam etmeli. Gelir vergisinde oran yüzde 15’de sabitlenmeli. Kamu görevlilerine, emeklilerde olduğu gibi dini bayram İkramiyesi verilmeli. Bayramlarda görev yapan personele fazla mesai verilmeli; fazla mesai ücretleri günün şartlarına göre belirlenmeli. Harcırahlar, günün şartlarına göre yenilenmeli, harcırah ve gündelik gibi haklar bütçe kanunuyla değil toplu sözleşme hükümleriyle belirlenmeli. Kamu görevlileri il içi veya il dışı hastalık ve tedavilerinde refakatçi oldukları süre izinden sayılmalı. İzinler iş günü esasına göre verilmeli. Mazerete dayalı tayin talepleri öncelikli olarak değerlendirilmeli. Devlet memurlarına siyaset ve grev hakları tanınmalıdır. Pandemi sürecinde dahi LGS, YKS gibi sınavlarda ve hafta sonları tatil günlerinde çalışan Nüfus personellerine nöbet ücreti ödenmeli.” Fatma Karabacak

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *