ANASAYFA arrow right Güncel

Büro emekçileri arasındaki vaka sayıları artıyor

Büro emekçileri arasındaki vaka sayıları artıyor
YAYINLAMA: 23 Nisan 2021 / 18.44
GÜNCELLEME: 23 Nisan 2021 / 19.07
Örgütlü oldukları işyerlerinde yaptıkları çalışmalarda büro emekçileri arasında da vakaların arttığını dile getiren Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, aşılamanın zaman geçmeden tüm kamu emekçilerine yapılmasının zorunluluk olduğunu ifade ederken, “Tüm kamu emekçileri belirli bir takvim çerçevesinde hızlıca iki doz aşılanmalı, düzenli aralıklarla test yapılmalı” dedi.

Süreç, demokratik ve şeffaf yürütülmeli, anti demokratik yönetimden vazgeçilmeli

Özdoğan, “Pandemi ile mücadelede başta gerçek vaka ve ölüm sayıları olmak üzere süreç tam anlamıyla demokratik ve şeffaf yürütülmeli, anti demokratik yönetim anlayışından vazgeçilmeli, Meclis’te bulunan tüm partiler, emek, meslek ve demokrasi güçleri, ilgili tüm kesim temsilcileri merkezi ve yerel süreçlere dâhil edilmelidir. Sosyal gelir destekli toplumsal hareketliliği azaltan zorunlu üretim yapan işletmeler dışındaki işletmelerin kapatıldığı 28 günlük acil kararların alınması, Zorunlu üretimde çalışanlar için riskten arındırılmış çalışma ortamı ve koşulları oluşturulması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Hastanelerin yanında, güvenli açık alanlarda ve kamu kurumlarında seyyar test yapılabilecek koşullar oluşturularak yaygın test yapılması ve iş yerlerinde filyasyon çalışmalarına aksamaya yer vermeksizin devam edilmesi gerektiğini kaydeden Özdoğan, “Merkezi kapitalist ülkelerin aşı üzerindeki patent haklarının kaldırılmasına yönelik uluslararası alanda çaba yürütülmeli, Tedarik sorunu hızlıca çözülmelidir. Kamuda uzaktan çalışma ve dönüşümlü çalışma gibi çalışma yöntemlerinin sadece pandemi dönemi ile sınırlanması gerektiğini, kamu emekçilerinin hak kayıpları yaşamasının önünü açan söz konusu modellerin kalıcı hale getirilmesine karşı olduğumuzu her platformda ifade ettik, etmeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Birliği ve bütünlüğü sağlamaya dönük düzenlemeler hayata geçirilmeli

Başkan Özdoğan, “Kamu emekçilerini mağduriyetinin giderilmesi için keyfiyete yol açmayan, uygulama birliğini-bütünlüğünü sağlamaya dönük düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir. Herhangi bir hak kaybına yol açmaksızın yarı zamanlı, vardiyalı, dönüşümlü çalışma, ücretli izin gibi uygulamalar hayata geçirilmelidir. Eşi ister kamuda ister özel sektörde çalışsın erkek-kadın ayrımı yapılmadan tüm kamu personelini kapsayan, dönüşümlü ücretli ebeveyn izni, herhangi bir hak kaybı yaşanmaksızın, hızlı bir şekilde hayata geçirilmeli” diye konuştu.
60 yaş ve üzerinde olanlar ile Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kronik hastalığı olan, engelli, hamile (24 haftadan küçük hamilelikler de dahil) ve süt izni kullanan kadın çalışanların tüm kamu emekçilerine keyfi yorumlanmaya açık olmayacak netlikte idari izin hakkı tanınmasını isteyen Büro Emekçileri Sendikası Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Özdoğan, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Uzaktan eğitim nedeniyle dönüşümlü ebeveyn izninin kamuda uygulanmasıyla ilgili tüm tedbirler alınmalıdır. Bu konularda derhal düzenleme yapılması ve tedbirlerin alınması bir zorunluluktur. Aksi halde işyerlerinde görülecek vaka artışı, can kaybı gibi yaşanacak her türlü olumsuzlukta yaşam ve sağlık hakkının gaspı temelinde sorumlulukları olacak.” Hüseyin Karataş

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *