ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Burası nasıl bir eğitim yuvası?

Burası nasıl bir eğitim yuvası?
YAYINLAMA: 03 Temmuz 2020 / 17.14
GÜNCELLEME: 03 Temmuz 2020 / 17.14
Yatılı Bölge İlköğretim Okulları’nda okuyan çocuklara bulaşıktan paspasa tüm işlerin yaptırıldığı ortaya çıktı. Öğrenci velilerinin tepkisine yol açan bu sorunla ilgili olarak Eğitim Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Bozgeyik, uygulamanın çağdışı olduğunu vurguladı.

İslahiye ilçesi Fevzi Paşa Beldesi’nde bulunan İstanbul Menkul Kıymetler Yatılı Bölge İlköğretim Okulu’nda yaşanılan inanılmaz olayla ilgili olarak Sabah'a konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Bozgeyik, köylü ve yoksul aile çocuklarının devlet olanaklarından yararlanarak çağdaş, demokratik, bilimsel ve laik eğitim almaları için kurulan okullarda üzücü olaylarla karşılaşıldığını vurguladı. Bu durumu ayıp olarak nitelendiren Bozgeyik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Burada eğitim görenlerin yeme, içme, ders kitapları ve barınma sorunu devlet tarafından çözülüyor. Ancak idareci konumunda olanların tutumu ve zihniyeti nedeniyle çocuklarımız buralarda çağdaş olmayan yöntemlerle karşılaşıyor. Öğrenciler dinlenme ve yemek aralarında zorla çalıştırılıyor, temizlik işlerinde kullanılıyor. Bu durumla ilgili daha önce yetkililer tarafından müdüre uyarı yapılmasına rağmen düzelme olmadığı görüldü. Burası bir eğitim yuvası mı temizlikhane mi? Bu şartlarda öğrenci nasıl eğitim öğretim alacak?” diye konuştu.

Eğitim Sen olarak eğitimde çeşitli aksaklıkların ortadan kaldırılması amacıyla yetkilileri her zaman bilgilendirdiklerini söyleyen Bozgeyik, olumsuzlukların takipçisi olduklarını ifade ederken, “Amacımız ülkemizde eğitimin kalitesini yükseltmek, demokratik, katılımcı, bilimsel ve kamusal eğitimin hayat bulmasına olanak sunmaktır. Bizim birinci görevimiz öğretmen, memur ve hizmetlilerin sorunları ve öğrenci velilerinin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak bu konuda mücadele etmek olmuştur.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *