ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bunun adı ahirette emeklilik

Bunun adı ahirette emeklilik
YAYINLAMA: 16 Eylül 2020 / 16.27
GÜNCELLEME: 16 Eylül 2020 / 16.27

Kademeli emeklilik yasa tasarısı ile kadınlarda 18, erkeklerde 23 yılını doldurmamış olanlar olumsuz etkilenecek. Bir yıl 3 aydan az çalışmış olan kadınlar 6200 iş gününü tamamlamak için 57 yaşında, 6 yıl 3 aydan az çalışan erkekler de 60 yaşında emekli olabilecek.

Genel İş 9. Bölge Başkanı Nihat Bencan, yasanın Anayasa Mahkemesi’nden döneceğini umduklarını belirtirken Tek Gıda İş Şube Başkanı İzzet Özcan hükümetin kendisi ile çeliştiğini ve ne yaptığını bilmediğini söyledi. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen kademeli emeklilik yasa tasarısı ile birlikte işe yeni başlayanlar ve hizmet süresi az olanların yasadan olumsuz etkileneceğini bildirdi.

Tek Gıda İş Şube Başkanı İzzet Özcan günümüzde üniversite mezunu gençlerin asgari ücretle çalışabilecekleri iş bulmakta zorluk çekeceklerini belirdi. Bu yasayla işsizliğin had safhada olduğu bir dönemde işverenin kimseyi 60 yaşına kadar çalıştırma yoluna gitmeyeceğini belirten Bencan, “Zaten işveren işçiyi sigortasız çalıştırıyor. Küçük Sanayi Sitesi'nde, Organize Sanayi Bölgesi’nde binlerce işçinin sigortası yok. 60 yaşına gelmiş bir işçinin iş gücü sayısını hesaplıyorsunuz. 2000'i zor buluyor. Bu iş nasıl olacak. Sigortasız işçi çalıştıran kurumlara gereken denetim de yapılmıyor.” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *