ANASAYFA arrow right Ekonomi

‘Bundan sonrasını iyi görmüyorum’

‘Bundan sonrasını iyi görmüyorum’
YAYINLAMA: 17 Haziran 2020 / 21.26
GÜNCELLEME: 17 Haziran 2020 / 22.03

Normalleşme süreci ile birçok iş yeri ve turistlik mekanlar açıldı. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Gümrük Hanı esnafı, normalleşme sürecine geçildiği halde değişen bir şeyin olmadığını ve ekonomik olarak olumsuz etkilenmeye devam ettiklerini ifade etti.
Pandemi sürecinde de kapalı olduklarını belirten Ayda Demirkan, “Salgın sürecini borç harçla geçirdik. Burası turistlik bir han, yerli ve yabancı turist gelirdi. Ama en çok yerli turist gelirdi. Bizim en güzel ayımız mart ve nisan aylarıydı. Bu aylarda da turlar gelirdi. Ancak bu ayları kapalı geçirdik. Şu anda hiç kimse gelmiyor. Borca devam yani.  Ben bundan sonrasını iyi görmüyorum. Vakalar artmış durumda”  diyerek, salgının devam ettiğini ve ikinci dalganın da yaşanacağını ve maddi yönden de dertli olduklarını dile getirdi.

‘Sıkıntıdayız’

Gümrük Hanı esnafı Yurdagül Savcı, “Salgın sürecinde hem han hem de dükkan kapalıydı. Ancak kiralarımız, elektriğimiz geldi.  Sıkıntıdayız. Tedbirler yumuşatıldığı için hanı ve dükkânlarımızı açtık. Bizimki daha çok sezonluk bir iş. Yerli ve yabancı turistlere hitap eden bir han. Şu anda görüldüğüz gibi gelen-giden yok. Günümüzü oturarak geçiriyoruz” dedi. Vaka sayısının artmasından ve insanların önlem almamasından yakınan Savcı, normalleşme sürecine erken girildiğini ve alışveriş merkezi gibi kapalı alanların açılmaması gerektiğini belirtti.

‘Ekonomik olarak iyi değiliz’

Gümrük Hanı’nda esnaf olan Bahri Koldar ise salgından herkes gibi kendilerinin de etkilendiğini belirterek, “Han, Covid-19 nedeniyle kapalı kaldı. Daha sonra normalleşme sürecinde hanı açtık. Ancak insanlar tedbir amaçlı dışarıya çıkmamayı tercih ettiğinden şu anda ekonomik olarak iyi değiliz. Handa kimse yok, satışlarımız az. Umarım bundan sonraki süreçte iyi olur” ifadelerini kullandı. Esra Aydın

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *