ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bulvarın tamamlanması için 700 milyon lira harcanacak 

Bulvarın tamamlanması için 700 milyon lira harcanacak 
YAYINLAMA: 21 Eylül 2020 / 16.09
GÜNCELLEME: 22 Eylül 2020 / 17.38
Valievi önünden Burç kavşağına kadar 8 kilometrelik yol, 28 metre genişliğinde bulvar haline getiriliyor

Gidişli gelişli yolun ortasına çiçeklik yapılacak. Konak mahallesindeki 114 sokağın yola bağlantısı asfaltlanacak.

Halkın son günlerde Konak Mahallesi önünden ODTÜ önüne kadar yolun çamur deryası ve göl haline gelmesinden yakınması üzerine konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ ile görüştük.

“Trafikten ODTÜ 14 metre genişliğindeki Kilis yolunun zaman zaman çamur olduğunu, suların biriktiğini biliyoruz. Burası aslında Karayollarına aittir. Buna rağmen şehrin bir köşesinin çirkin görünümünü düzeltmek için 1982 yılı çalışma programına burasını da aldık. Yolu 14 metre daha genişleterek 28 metrelik gidişli gelişli çift yol yapacağız. Bulvar haline getirilecek yolun ortasına sekiz kilometre boyunca süs bitkileri koyacağız.

Bu yıl Burç kavşağına kadar olan 8 kilometrelik yolun ODTÜ’ye kadar olan 6 kilometrelik bölümünü bitireceğiz. Gelecek ODTÜ’den başlayan 2 kilometrelik bölümünü bitireceğiz.

Yolu genişletmek, trafiği rahatlatmak için toprak yol açtık. Burasına Konak mahallesinin 114 sokağının çamurlu suları akıyor. Sokakların ana caddeye bağlantılarını asfalt yaparak çamuru önleyeceğiz. Altı kilometrelik bulvarın yapılması için 700 milyon lira harcayacağız.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *