ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bulaşıcı hastalıktan korunmak için köylere klor dağıtıldı

Bulaşıcı hastalıktan korunmak için köylere klor dağıtıldı
YAYINLAMA: 14 Aralık 2020 / 13.32
GÜNCELLEME: 14 Aralık 2020 / 13.32
Yavuzeli ilçesi köylerinin üçte ikisinde içme suları dere ve çaylardan sağlanıyor

Yavuzeli ilçesi kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamadan öğrenildiğine göre ilçedeki köylerin üçte ikisi içme suyu olarak dere ve çay sularını kullanıyor. Vatandaşların bulaşıcı hastalıklara yakalanmaması için önlemler alındı. Çay ve derelerden getirilerek kullanılan sular devamlı klorlanıyor. Kotlama işleri köy muhtarlarının sağlık memuru ve hemşirelerin denetiminde yapılıyor Köylerin tümünde bulaşıcı hastalıklara karşı ikinci aşılamalar tamamlandı.

Köylerdeki gübre yığınlarının sivri ve karasinek üremesine ortam hazırlamaması için köylerin dışına çıkarılıyor. Hazırlanan tavalara nakledilen gübrelerin altına ve üstlerine kireç tozu dökülüyor.

Yavuzeli ilçesinde görevli sağlık personeli tatil günleri de dahil köylerde sağlık taramalarına devam ediyor. Sıtma Eridikasyon başkanlığı ekipleriyle işbirliği yaparak devamlı taramalar yapıyor, halka koruyucu sağlık bilgileri veriyor.

Köylerde tuvalet yapımı aralıksız devam ediyor. Köy içinde içme sularına yakın tuvaletlerin yeri değiştiriliyor. Yasak savmak için yapılan tuvaletler yeniden düzenli bir şekilde yaptırılıyor.

Bu arada sarnıçlardan ve kuyulardan yararlanan köylerde de klorlama çalışmaları sürdürülüyor. Klorlamanın nasıl yapılacağı sağlık elemanları tarafından köylülere öğretiliyor.

Ayrıca sağlık ekipleri tarafından nüfus planlaması alanında da çalışmalara devam ediliyor. Nüfus planlamasının yararları, nasıl olacağı sağlık uzmanları tarafından düzenlenen toplantılarda vatandaşlara öğretiliyor.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *