ANASAYFA arrow right Siyaset

"Bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı"

"Bugüne kadar hiçbir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı"
YAYINLAMA: 19 Kasım 2020 / 20.34
GÜNCELLEME: 19 Kasım 2020 / 20.34
Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret ve tehdit içeren mektubuna İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Bugüne kadar hiç bir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki lider görüşme ardından kameraların karşısına geçerek gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tehdit mektubuna ilişkin sorulan soruya İYİ Parti lideri, "Biraz önce savcılığın soruşturma açtığına dair bilgim oldu. Bunu olumlu karşılıyorum. Ama dünden itibaren özellikle takip ettiğim bir şey oldu. Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı'nın tavrı olacak mi diye. Şu ana kadar bir harf duymadık. Ana muhalefet partisinin genel başkanının bu manada tehdit edilmesi ve Türkiye'yi yönetenlerin de kulağının üstüne yatması çok manidardır. Ama beyefendilere hatırlatmak isterim ki, siyasetçi siyasetçinin dostu olmak durumundadır. Bunu milli iradeye karşı yapılmış bir tehdit olarak gördüğümü ifade etmek isterim." dedi. 

"Hepimiz çeşitli dönemlerde tehdit aldık. Benim evim basıldı, sayın Kılıçdaroğlu saldırıya uğradı. Ama bugüne kadar hiç bir siyasetçi böyle bir tehdidin yanında durmadı." diyen Akşener şu şekilde devam etti: Asıl bakılması gereken yer burası. Sayın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, uzun bir adalet reformundan bahsetti. Sayın Erdoğan da bu sözleri desteklediğini ifade etti. Sonra tehdit geldi. Sonra tehdide küçük ortağın tavrı ortaya geldi. Tehdide sahip çıkıldı. Bence küçük ortak tarafından Abdulhamit Gül'e "Haddini bil reform yapamazsın" dendi.

Akşener faiz kararına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Meral Akşener şöyle dedi: "Türkiye fakirlik kapanına girdi çıkamıyor. Önce bir ucube sistemle uçtuk kaçtık aştık denildi. Sonra orta gelir tuzağından fakir kapanına geçtik. Bugün o bile kırıldı faiz arttırıldı. Bu ucube sistemin Türkiye’yi uçuruma götürdüğünü gördük. Hukukun işlemediği, adaletin olmadığı, demokrasinin uygulanmadığı alanda bu zihniyet hiş bir şeyi başaramaz. Bu zihniyetin değişmesi lazım. Bunun yolu da bizlerin önerdiği iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin mecbur hale geldiğini gösteriyor faiz açıklaması."

Ziyarette açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun satırbaşları şöyle oldu:

"Sayın Cumhurbaşkanının son dönemlerde adalete önem verdiği kalkınma için yeni bir hamle başlatacağını söylemesi ifade olarak güzel ama tatminkar değil. Eski tas eski hamamken her şeyin güzel olacağını ifade etmek iyi günler temennisinden ibaret kalır daha da ileriye gitmez kanaatindeyim.

Sayın Cumhurbaşkanının soruşturma başlatacağını söylemesi önemli bir adım.  Siz AYM’nin aldığı bir kararı ben tanımam diyen bunu diyerek de anayasayı çiğneyen bir hakimi terfi ettirirseniz sizin söylediklerinizin hiçbir manası kalmaz. Adaleti yok sayanlar cezalandırılmadıkça adalet tesis edilemez. Adalet reformu dediğiniz zaman kanunları çıkarmak kolay. Adil olacağız demek kolay. Birisi adaleti çiğnediği zaman sizden de solsa onun hakkında işlem yapabiliyorsanız işte o zaman Türkiye’de adalet vardır denilir.

Yoğun bakıma ihtiyacı olan hastalar yoğun bakıma alınıyor. Yüzde 22 banka faizine gelmiş olmak Türkiye’nin yoğun bakıma girdiğinin işaretidir. Yoğun bakıma giren bir hasta nasıl ki o hastalıktan kurtulmadan kendisiyle ilgili hiçbir konuda fikir ileri süremezse, Türkiye’de içine sürüklendiği felaketten iktidarın bütün prensiplerini değiştirmeden düzelmesi mümkün değil. Yolsuzluklar durmadan, israftan kurtulmadan Türkiye ekonomisi düzelmez."

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *