ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

“Bu yüce paye Gazianteplilerin kanları, canları pahasına alındı”

“Bu yüce paye Gazianteplilerin kanları, canları pahasına alındı”
YAYINLAMA: 12 Ekim 2021 / 13.38
GÜNCELLEME: 12 Ekim 2021 / 13.38
Şehrimize Gazilik unvanının verilişinin 62. yıldönümü törenlerle kutlandı. Törenlere saat 9.30’da Atatürk ve Şehitler anıtlarına çelenkler konulup saygı duruşuyla başlandı.

İstiklâl Marşı topluca söylendi. Şehir bayraklarla donatıldı. Törenlere vali vekili A. Nedim Çetin, Garnizon komutanı Tuğgeneral Necati İkizoğlu. Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Rıfat Ercan, belediye başkan vekili Mustafa Özyurt, Emniyet Müdürü Rifat Özbirgül. Bölge İdare Mahkemesi Başkanı, okullardan birer gurup bayrak ve flamalarıyla, öğretmenler ve halk katıldı.

Belediye salonunda Gazilik Günü törenlerinin kutlanmasına devam edildi. Tiyatro salonu fuayesinde Eğitim Araçları tarafından resimlerle Atatürk ve Gaziantep'in tarihî yerlerinin resimleri sergilendi. Sağlık Koleji el işleri sergisi açtı.

Gazilik Günü törenlerini İmam Hatip Lisesi müdür yardımcısı Yesari Horozoğlu çok güzel sundu. Yaptığı açışta İstiklâl Marşı’ndan bir kıta ile başlayarak şunları söyledi:

“Türk milletinin hasletlerle dolu olduğunu bilmeyen milletler, Anadolu'yu baştanbaşa işgal etmek istediler. Aldıkları cevap açık ve kesin oldu. Türk esir edilemezdi. Türk'ün eşsiz direnme gücüyle karşılaştılar, geldikleri gibi gittiler Türk'ün gücünü gösteren şehirlerin başında da Gaziantep gelir. Gösterdiği kahramanlıklarla Gazilik unvanını almıştır.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *