ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu yılın modası Beybilet

Bu yılın modası Beybilet
YAYINLAMA: 21 Eylül 2022 / 20.51
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2022 / 20.51
Çocuklar her yaşta farklı yeteneklere sahip olduklarından oyunların ve oyuncakların seçimi sırasında güçlük derecesini dikkate alınması gerekiyor.

Ses, müzik, hareket, ışık ve renklerin sıfır-beş ay arasındaki bebeğin ilgisini çektiğini söyleyen oyuncak satıcısı Abdulkadir Bayram, “Anne-babalar çocuklarına oyuncak alırken, cinsiyetine ve yaşına uygun olmasına dikkat etmelidir. Gelişmiş bir robot iki yaşındaki bir çocuğa almak ve onunla oynamasını beklemek mantıksızlık olur. Bunun yanı sıra kız çocuklarına silah, kamyon gibi oyuncakları almak, çocuğu psikolojik olarak ne kadar rahatlatır Bu da tartışılır. Müşterilerimize oyuncak satarken, özellikle yaşını ve cinsiyetini soruyoruz. Çocuk sıfır-üç yaşlarında ise Sıkmalı hayvanlar, zeka oyuncakları, marifetli hayvanlar, havlayan köpek, ağlayan bebek gibi oyuncaklar veriyoruz. Üç yaşından büyük çocuklar için ise, uzaktan kumandalı araba, ağlayan-gülen bebek, sindy oyuncaklardan oluşan ev eşyaları, yatak odaları, gelinlik gibi oyuncaklar veriyoruz. Okul çağına gelen çocuklar daha çok org, oyun sahaları ve benzeri oyuncaklar alıyor” diye konuştu.

Oyuncakların satışında en çok televizyonun etkili olduğunu söyleyen Bayram, “Çocuklar çizgi film kahramanlarından çok fazla etkileniyor. Geçtiğimiz yıllarda Pokemon furyası vardı. Bir yıl boyunca Pokemon oyuncakları sattık. Bu satış yeni bir kahramanın televizyonda kendini kabullendirene kadar devam etti. Bu yıl ise bir bilet çocukları cezbediyor. Piyasada gerek Mısır firmaları gerekse üretici firmalar çeşitli renk ve ebatlarda ve bilet oyuncakları çocuklara sundu. Yılın oyuncağı gerek kentimizde gerekse yurt genelindeki tüm oyuncakların gözde oyuncağı olarak vitrinleri süslüyor” diye konuştu.

Çocuklara oyuncak alırken, yaşına ve cinsiyetine dikkat etmek gerekiyor. Bu yolun gözde oyuncağı bey bilet oldu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *