ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

Bu yıl suya zam yok

Bu yıl suya zam yok
YAYINLAMA: 19 Ocak 2022 / 15.50
GÜNCELLEME: 19 Ocak 2022 / 15.50
GASKİ’nin faiz indirimi ve taksitlendirme yapmasına bugün meclis karar verecek

Türkiye’de en ucuz suyu Gazianteplilerin içtiğini ileri süren yetkililer, bu yıl suya zam yapılmayacağını açıkladı. Su fiyatını yükselten etkinin elektrik olduğuna dikkat çekilirken, su için ayda 2.2 trilyon enerji kullanıldığını belirtti. Bu arada biriken su alacaklarının tahsili için GASKİ’nin faiz indirimine giderek taksitlendirme yapması için kararı bugün yapılacak GASKİ Meclisi’nin vereceği kaydedildi.

Kente günde 60 metreküp su veriliyor

Gaziantep’e 54 km uzaktan, tamamen enerji gücü ile içme suyu getirdiklerini ifade eden genel müdür yardımcısı Yılmaz kurt, 223.000 abone bulunduğunu kente bir günde 260.000 metreküp su verdiklerini, bir kişinin sosyal aktiviteler hariç net olarak günde 120 litre su kullandığını söylerken, bunun günlük ihtiyaç için yeterli olduğuna dikkat çekti.

Ankara’ya göre Gaziantep müsaade etmek için kullandığı enerjinin dört kat daha fazla olduğunu belirten Kurt, “Kentin içme suyunu üç pompa istasyonu ile getirebiliyoruz. Çok fazla enerji kullanarak su getirmek zorunda kalıyoruz. Bu nedenle su için kullanılan enerji fiyatına mutlaka indirimli tarife uygulaması gerek. Başka türlü suyun bedelini düşürmek imkansız. Çok engebeli bir araziden kente su getiriyoruz. Hiçbir kent bu kadar zor koşullarda kente su getirmiyor” dedi.

GASKİ suyu abonelere zararına veriyor

Suyun bir tonunun belediyeye maliyeti 2.594.000 TL iken, meskenlerin suyun tonunun 2.200.000 TL’den verildiğini söyleyen Kurt, camilere suyu ücretsiz olarak verdiklerini, krizin yanı sıra af beklentisi nedeniyle şu tahsilat oranının %30 beşlere kadar düştüğünü kaydetti.

GASKİ’nin biriken alacağını tahsil etmesi için konunun bugünkü meclis oturumunda ele alınacağı belirtildi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *