ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu yıl şehrimizde 9 ilkokul yaptırılacak 

Bu yıl şehrimizde 9 ilkokul yaptırılacak 
YAYINLAMA: 27 Ocak 2021 / 13.18
GÜNCELLEME: 27 Ocak 2021 / 13.18
İlkokul inşaatlarına haziran ayı içinde başlanıyor. İlkokulun birisini Zihni Kutlar, İkincisini de Kayalılar yaptırıyor.

Bu yıl şehrimizde açılan ilkokul yaptırma kampanyası başarılı bir şekilde sonuçlandı. Şehrimizde yaptırılacak ilkokulların inşaatlarına haziran ayı içinde başlanacak ve 1982 - 83 öğretim yılına yetiştirilecek.

Şehrimizde önümüzdeki yıl hizmete girecek olan ilkokullardan birisini Zihni Kutlar Düztepe mahallesinde, diğerini de Kayalılar Trafik Müdürlüğü yakınında yaptıracak. Geriye kalan yedi ilkokuldan birisi dokuz dershaneli olarak Karşıyaka'da Namık Kemal İlkokulu bahçesine yaptırılacak.

İnşaatına başlanacak okul yerleri şunlar: ODTÜ  karşısı, Vali Konağı mahallesi, Ocaklar Beyde mahallesinde, Çıksorut'ta demiryolu yakınında “Bu okul Çimento fabrikası tarafından yaptırılacak” Sigorta Hastanesi arkasında Biri de Belediye Başkanı Ahmet Turan Ertuğ Başkanlığındaki okul yaptırma derneği tarafından gerçekleştirilecek.

İlkokul binalarının bir kısmının tapusu henüz alınamadı. Bir kısmının yeri de nakıs olduğundan birleştirilmesine çalışılıyor. Okul yerlerinin istimlâki için 25 milyon lira ödendi. Tapuları kesin olarak alınamayan ilkokul inşaatlarına belediye tarafından geçici inşaat ruhsatı verilecek.

Ayrıca ilkokullardan harap olanlar, onarım görmesi gerekenler için özel idare tarafından 40 milyon lira ödenek ayrıldı. Okulların onarımları da yaz aylarında süratle tamamlanarak eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilecek.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *