ANASAYFA arrow right 40 Yıl Önce

Bu yıl 247 bin çam Atatürk Ormanı’na 575 bin çam da diğer alanlara dikildi

Bu yıl 247 bin çam Atatürk Ormanı’na 575 bin çam da diğer alanlara dikildi
YAYINLAMA: 04 Aralık 2020 / 18.26
GÜNCELLEME: 04 Aralık 2020 / 18.26
Ağaç Bayramı Atatürk Orman alanında kutlandı

Vali Koçak: “Çam fidanı temininde bize güçlük çıkaran Elazığ Orman Bölge Müdürünü kınıyorum.” Ağaç Bayramı Atatürk Orman alanında kutlandı. Ağaç Bayramına Vali Fikret Koçak, 5. Zırhlı Tugay Komutanı ve Sıkıyönetim Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Şehabettin Balkan, Belediye Başkanı A. Turan Ertuğ daire müdürleri, öğrenciler ve halk katıldı.

İstiklâl Marşı'nın hep birlikte söylenmesinden sonra Vali Fikret Koçak açış konuşması yaptı. Vali Koçak: “Orman yurt topraklarını korur, muhafaza eder. Suyu tutar, erozyona mani olur. Ormanın sanayi dalında da önemli bir yeri vardır. İlimizin 823 bin hektarlık arazisinin 111 bin 700 dönümü ormanlıktır. Bunun 11 bin dönümü iyi, 24 bin dönümü az iyi. Geri kalan kısmın adı orman, ağaçlık değildir.

İlimizin ağaçlandırılması için yaptığımız çalışmalarda Elazığ Orman Bölge müdürü bize güçlük çıkardı. 500 bin fidan göndermeyi vadettiği halde ancak 50 bin fidan alabildik. Bu anormal tutumundan dolayı burada üzüntülerimi bildiriyor, bölge müdürünü huzurunuzda kınıyorum.”

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *