ANASAYFA arrow right Güncel

Bu uygulama bardağı taşıran son damla oldu

Bu uygulama bardağı taşıran son damla oldu
YAYINLAMA: 06 Aralık 2021 / 20.56
GÜNCELLEME: 06 Aralık 2021 / 20.56
Türk Sağlık Sen, hekimlere yapılan zammın sağlık çalışanlarını kapsamamasını, Yeşilsu’da toplanarak protesto etti.

Şube Başkanı Kemal Kazak, “Türk Sağlık-Sen olarak beklentimiz; makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının hayata geçmesi ve bütün sağlık emekçilerini kapsaması” dedi.

 “Doktorlarımız elbette gördükleri eğitimin ve taşıdıkları riskin karşılığını fazlasıyla hak ediyorlar” diyen Kazak, buna hiç kimsenin itiraz etmediğini, tepkilerinin ise sağlık hizmeti sunumunun bir ekip işi olduğunu unutan ve düzenlemede sağlık çalışanları arasında ayrım yağan Sağlık Bakanlığı’na olduğunu söyledi. “Bilinmelidir ki; bu uygulama bardağı taşıran son damla oldu. Bu ayrıştırma o kadar trajik komik ki, sadece hekim dışı fedakâr sağlık personeli değil gerek üniversite hastanelerinde gerekse Aile Hekimliği sisteminde görev yapan doktorlarımız da bu adaletsiz ayrıştırmadan nasiplerini aldılar” ifadelerini kullandı.

Yapılan düzenleme hem eksik hem de çalışma barışını bozdu

Sağlık Bakanlığı’nın ehliyet ve liyakatten uzak acemiler mangası tarafından yönetildiğini ileri süren Kazak, “Bizim arzumuz, doktorundan hemşiresine, teknisyeninden memuruna, tıbbi sekreterinden şoförüne kadar, kısacası; bütün sağlık çalışanlarının müreffeh bir hayat yaşayacağı ve ekip ruhunun perçinlendiği uygulamaların hayata geçmesi. Çünkü enflasyon karşısında sağlık çalışanlarının tamamının maaşları erimiş ve tamamı geçim sıkıntısı çekiyor.

Sivil toplumun ve uzmanların görüşleri alınmadan, oldu bittiye getirilen ve bir günde TBMM’de kabul edilen düzenleme hem eksik olmuş hem de çalışma barışını bozdu” tespitini yaptı.

Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, konuşmasını şöyle tamamladı: “Türk Sağlık-Sen’in ortaya koyduğu şanlı mücadeleyi hazmedemeyen bu güruh iyi bilsin ki; her zaman olduğu gibi, bugünde güneş balçıkla sıvanmamış ve bu kirli oyun bir kez daha deşifre oldu. Bizim talebimiz; sağlık çalışanlarının yaşadığı ekonomik sıkıntıların giderilmesi ve insanca yaşayabilmeleri, sağlık çalışanlarını memnun edecek, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak bir düzenlemenin yapılması, çocuklarımıza iyi bir gelecek sağlamak ve ülkemize sağlık nesiller yetiştirmek. Taleplerimiz hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde yeni bir düzenleme yapılacağı ilan edilmiş olsa da biz bu ilanın bir an önce hayata geçmesini istiyoruz.” Hüseyin Karataş

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *