ANASAYFA arrow right Yaşam

“Bu ülkeyi kimse, cemaat ve tarikatlara teslim etmeyecek”

“Bu ülkeyi kimse, cemaat ve tarikatlara teslim etmeyecek”
YAYINLAMA: 26 Mart 2021 / 21.22
GÜNCELLEME: 26 Mart 2021 / 21.49
Milli Savunma Komisyonu Üyesi CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Harp Okulu ile astsubay meslek yüksek okullarına öğrenci alımına ilişkin yapılan yönetmelik değişikliğiyle, koşullarda ‘irticai faaliyete karışmamış olmak’ şartının kaldırıldığı iddialarıyla ilgili konuştu.

Yılmazkaya, “TSK’yı cemaat ve tarikat yapılanmalarından koruyan bu kelimeler neden sizi rahatsız etti de yönetmeliği değiştirme gereği hissettiniz?

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) subay ve astsubay yetiştiren Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartlarında dikkat çeken değişiklikle; Önceki yönetmelikte Harp Okulları ile Astsubay Yüksekokulları’na giriş şartları arasında bulunan “irticai ve bölücü görüşleri benimsememiş veya bu faaliyetlere karışmamış olmak” hükmü kaldırıldı. Bunun yerine harp okullarına giriş için “terör örgütlerine veya milli güvenliğe karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen gruplara üyelik, iltisak ya da irtibatı bulunmamak” şartı getirildi.

Bu yönetmelik değişikliğiyle ilgili değerlendirmede bulunan Yılmazkaya, “Dış ve iç saldırılara karşı ülkemizin emniyet mekanizması olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayarlarıyla oynanarak her türlü cemaat ve tarikat yapılanmalarının önü açılmıştır.

Maalesef ne AKP Hükümetinin ne de MS Bakanının 15 Temmuz’dan ders çıkarmadığı görülmektedir. Görünen o ki bu değişiklikle TSK’nın hücrelerine cemaat ve tarikatların yerleşmesi için gerekli düzenlemeleri yapmaktan geri durmayan bir zihniyet var” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın "Hazırlıklarımızı tamamlamamız 19 yıl sürdü ve asıl şimdi başlıyoruz" sözlerini hatırlatan Yılmazkaya, “AKP bu ülkeyi babasının malı zannediyor. 19 yıllık iktidarında ülkenin devlet yapısını bozdu, medyayı ele geçirdi, orduyu-yargıyı tamamen kendine göre dizayn etti. Bu gidişat hiç iyi değil. İranlı aydınlar bizleri devamlı uyarıyordu; “yavaş yavaş İran’a dönüyorsunuz” diye. AKP’nin 19 yıllık hazırlığı, Erdoğan’ının tek adamlık saltanatını sağlamlaştırarak Türkiye’yi 100 yıllık cumhuriyet kazanımlarından koparmak. Cumhuriyet Halk Partisi ve cumhuriyet sevdalısı milyonlarca insan buna asla müsaade etmeyecektir. Bu ülkeyi kimse cemaat ve tarikatlara teslim etmeyecektir” ifadelerini kullandı!

 

 

https://bututtu.com/

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *